Voria Ghafouri (links). ©  AFP

Bekende Iraanse voetballer Voria Ghafouri opgepakt vanwege “propaganda” tegen de staat

De Iraanse autoriteiten hebben donderdag de bekende Iraanse voetballer Voria Ghafouri gearresteerd voor belediging en aantasting van de reputatie van de nationale ploeg en propaganda tegen de staat. Dat heeft het Iraanse persagentschap Fars gemeld.

wverBron: BELGA

Ghafouri werd opgepakt na een trainingssessie van zijn club Foolad in de provincie Khuzestan, na een beslissing van de gerechtelijke autoriteit Mizan. De 35-jarige voetballer uit Sanandaj, de hoofdstad van de provincie Koerdistan, had een foto van zichzelf in traditionele Koerdische kledij op zijn Instagramaccount geplaatst.

De voormalige kapitein van Esteghlal, het beroemdste team van het land, werd in juli gedwongen te vertrekken bij de club vanwege zijn herhaalde kritiek op de autoriteiten.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Iran braken protesten uit na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini op 16 september, na een arrestatie door de zedenpolitie omdat ze de kledingvoorschriften geschonden zou hebben. In heel het land gaan sindsdien mensen de straat op om te protesteren tegen politiegeweld en voor vrouwenrechten. De politie treedt hard op tegen de demonstranten, die ook roepen om het aftreden van het autoritaire regime.

Vastgoed

Jobs in de regio