©  BELGA

Zemst vindt nieuwe opvang voor honderdtal kinderen na sluiting Mippie en Moppie

Zemst heeft voor een honderdtal kinderen een nieuwe opvangplek gevonden, zo laat de gemeente donderdag weten in een persbericht. De gemeente moest op zoek naar nieuwe plekken, nadat de vestigingen van kinderdagverblijf Mippie en Moppie tijdelijk geschorst zijn.

wverBron: BELGA

LEES OOK. Nieuwe schrijnende verhalen komen boven over probleemcrèche: “Ze hadden zelfs een ruimte die ze de ‘helkamer’ noemden”

Het Agentschap Opgroeien besliste vorige week om Mippie en Moppie in Keerbergen te schorsen, nadat bekend was geraakt dat een kindje er met ducttape zou vastgebonden zijn aan zijn bedje. De andere vier vestigingen van Mippie en Moppie, in Zemst en Keerbergen, werden maandag tijdelijk gesloten, omdat er bijkomende klachten waren binnengekomen. De vijf vestigingen samen tellen 137 opvangplaatsen. Drie van de vijf vestigingen bevinden zich in Zemst, de andere twee in Keerbergen. 

Voor de ongeveer honderd kinderen waarvan de gemeente Zemst op dit moment weet dat ze een nieuwe plek nodig hebben, is een alternatief gevonden. “Het was absoluut geen eenvoudige klus gezien de huidige bezetting van opvangvoorzieningen in en rond Zemst”, zegt schepen van Kinderopvang Kathleen Goovaerts (N-VA). “Maar we zijn tevreden dat we voor iedereen een oplossing vonden. Alle betrokken ouders worden hiervan vandaag op de hoogte gebracht.”

LEES OOK. Alweer moet kinderopvang sluiten “na ernstige gevarensituatie”

In totaal krijgen 78 kinderen uit de Zemstse vestigingen een nieuwe opvangplaats in Zemst zelf. Zeventien krijgen een plekje buiten Zemst, bijvoorbeeld in Vilvoorde of Machelen. Bij de toekenning van de plaatsen heeft de gemeente zo veel mogelijk rekening gehouden met de woonplaats van de ouders ten opzichte van de opvangplaats.

Vastgoed

Jobs in de regio