Themabeeld. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

28-jarige man riskeert zes maanden cel na belaging van koppel waarbij hij eerder inbrak

Bonheiden -

Een 28-jarige man uit Bonheiden stond donderdag terecht voor belaging van een koppel waarbij hij eerder al had ingebroken. De man was slechts drie dagen eerder onder voorwaarden vrijgelaten uit de gevangenis. Het parket vorderde een bijkomende gevangenisstraf van zes maanden.

Stijn Van de Sande

De feiten speelden zich af op 1 november vorig jaar. Op het moment dat een koppel uit Bonheiden naar televisie aan het kijken was, merkten ze plots een persoon op aan het raam. “Ze herkenden de beklaagde meteen, want hij had in 2018 al bij het koppel ingebroken. Hij ging er toen vandoor met enkele tientallen euro en maakte een filmpje van het koppel toen ze seks hadden”, aldus het parket. Nadat de bewoners hem opmerkten, zette de man het op een lopen. Niet veel later werd hij staande gehouden door de politie.

De 28-jarige S.E. werd voor die eerdere feiten veroordeeld, maar werd onder elektronisch toezicht vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis. “Hij was slechts drie dagen uit de gevangenis toen hij opdook aan het huis van het koppel. Dat heeft een erg grote indruk gemaakt op de slachtoffers. Het joeg hen de stuipen op het lijf. Hoewel de feiten zich maar op één dag afspeelden, vorder ik een bijkomende effectieve gevangenisstraf van zes maanden wegens belaging.”

Vrijspraak

Meester Vekemans, de advocaat van de beklaagde, vroeg aan de rechtbank om zijn cliënt vrij te spreken omdat er te veel twijfel is. “Hij woont op enkele honderden meters van het koppel”, klinkt het. “Toen hij met de bus vanuit Mechelen kwam, stapte hij af en wandelde langs het huis van het koppel naar zijn eigen woning. Zij hebben hem toen misschien gezien, maar mijn cliënt betwist dat hij aan het zijraam van de woning stond. Bovendien heeft hij in het verleden nooit contact gezocht met slachtoffers.”

Een vonnis in de zaak volgt op 22 december.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio