Drugsspeurder Dario L. (rechts) zou  gevoelige informatie hebben doorgegeven aan Alain D.R. (links)

Zaak tegen drugsspeurder die 290.000 euro zou hebben verdiend door gegevens door te spelen start met procedurekwesties

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is donderdag het proces gestart tegen een drugsspeurder die gegevens uit politionele databanken zou hebben doorgespeeld aan het criminele milieu. Hij zou daarmee 290.000 euro hebben verdiend. De verdediging wierp meteen een aantal procedurekwesties op.

Bron: Belga

Dario L. (33), hoofdinspecteur bij het drugsondersteuningsteam (DOT) van politiezone Antwerpen, werd vorig jaar in maart opgepakt na de gerechtelijke actie rond de gekraakte berichtendienst Sky ECC. Uit onderschepte communicatie zou blijken dat de dertiger verschillende personen had opgezocht in politionele databanken om na te gaan of er onderzoeken tegen hen liepen. Er zaten enkele bekende criminelen bij, onder wie Flor Bressers.

Dario L. zou die info vervolgens aan Alain D.R. (36) hebben gegeven. De speurder zou rijkelijk beloond zijn: aanvankelijk kreeg hij 2.500 euro per opzoeking, later steeg het tarief naar 5.000 euro. Sinds augustus 2015 zou hij 101 opzoekingen hebben gedaan voor een totaalbedrag van 290.000 euro.

LEES OOK. Drugsspeurder zou 290.000 euro verdiend hebben met opzoekingen voor crimineel milieu

Donderdag ging het proces van start met enkele procedurele argumenten die door de verdediging werden opgeworpen in verband met het onderzoek naar Sky ECC. Zo werd er onder meer gesteld dat het moederdossier in zijn geheel gevoegd moet worden, dat de onderzoeksrechter een ‘phishing expedition’ hield en dat er nog een bijkomende BOM-controle moet gebeuren. De procureur voerde aan dat een andere kamer van de rechtbank al drie vonnissen had geveld waarin al die argumenten van tafel werden geveegd.

De rechters gingen niet in op de vraag van de advocaten om een tussenvonnis te vellen en voegden de opgeworpen kwesties bij de grond van de zaak. Op 22 december wordt de zaak ten gronde behandeld.

MEER OVER Misdaad Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio