Themabeeld. © Dirk Vertommen

Stiefvader die veroordeeld werd voor misbruik van stiefdochter verspreidt opnieuw naaktbeelden: zes maanden cel gevorderd

Lier -

De correctionele rechtbank in Mechelen boog zich donderdag over het dossier van een man uit Lier die naaktfilmpjes van zijn stiefdochter verspreidde. De man werd eerder al veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor het misbruiken van het meisje. Hij riskeert een bijkomende celstraf van zes maanden.

Stijn Van de Sande

De feiten speelden zich af in oktober 2021. Kort voordien werd P.C. uit Lier veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar effectief voor het misbruiken van zijn stiefdochter. Dat misbruik vond al plaats toen het meisje nog minderjarig was, maar ging ook door na haar achttiende verjaardag. De man ging in beroep en in de periode tussen de uitspraak en de behandeling voor het Hof van Beroep verstuurde hij opnieuw naaktfilmpjes van de jonge vrouw.

Het was voor die feiten dat de man zich donderdag moest verantwoorden. “Ondanks zijn veroordeling, verstuurde hij de naaktbeelden naar twee verschillende mensen”, aldus de procureur des konings. “Dat getuigt van een perverse seksuele dominantie ten aanzien van het meisje. Hij deed het om haar opnieuw te vernederen. Bovendien blijft hij de feiten minimaliseren. Deze zaak is dan ook ernstig en ik vorder een bijkomende effectieve gevangenisstraf van zes maanden.”

Voorbereiding voor zaak

Volgens de advocaat van het slachtoffer heeft de stiefdochter erg geleden onder het versturen van de filmpjes. Zij vraagt daarom een extra schadevergoeding van 1.000 euro. Volgens de verdediging van P.C. wilde hij het meisje niet opnieuw kleineren. “Hij verstuurde de filmpjes naar een vertrouwenspersoon en naar ons kantoor ter voorbereiding van zijn zaak voor het Hof van Beroep. Hij beseft dat hij daarmee een fout maakte, maar ik vraag om geen bijkomende straf op te leggen.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio