Het trottoir aan de Bredabaan in het centrum. © RR

Proximus moet trottoirs netjes herleggen na werkzaamheden aan Bredabaan

Brasschaat -

De voorbijganger heeft het ongetwijfeld al gemerkt. Op de Bredabaan in het centrum van de gemeente Brasschaat ligt het trottoir er zonder meer schots en scheef bij. De gemeente Brasschaat heeft met Proximus afgesproken dat alles netjes dient te worden herlegd, op kosten van Proximus.

Proximus is in de gemeente Brasschaat volop bezig met de aanleg van glasvezel. Dat moet zorgen voor een supersnel en stabiel netwerk dat het groeiende dataverkeer van de toekomst moeiteloos moet aankunnen. Die glasvezel wordt stapsgewijs aangelegd in het centrum en in de omliggende wijken.

Maar op verschillende plaatsen werden de tegels allesbehalve netjes terug gelegd. Tegels werden doorgesneden en zo maar terug geplaatst. Het gaat op de Bredabaan over speciale tegels en voegen. Voor de winterperiode kan daar niet veel meer aan worden gedaan. Daarom heeft de gemeente Brasschaat nu met Proximus afgesproken dat het nutsbedrijf de trottoirs moet heraanleggen. Dat zal gebeuren op kosten van Proximus dat hiervoor een beroep zal doen op een externe firma. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners