© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik heb thuis drie aquariums en gigantisch veel planten”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Sam Declerck (31).

Elien Van Wynsberghe

“Alles wat met plantjes en beestjes te maken heeft, daar doe ik aan mee. Ik werk sinds vier jaar in Nada, een winkel die gespecialiseerd is in tropische vissen en planten. Die twee werken goed samen. Ik ben heel toevallig in die wereld gerold. Want op school heb ik gewoon een basisopleiding genoten. Als student ben ik op een bepaald moment aan de slag gegaan in dierenwinkel Tom&Co en van daaruit ben ik blijven doorgroeien. Nu ben ik hier shopmanager en sta ik in voor de verzorging van de vissen en de planten en doe ik de bestellingen. Van alles wat eigenlijk.”

“Om tropische vissen te houden, moet je wel een beetje voorkennis hebben. Maar al doende leert men. Zelf heb ik drie aquariums thuis. Mensen overschatten vaak hoe veel werk daar in kruipt. Uiteindelijk kost het me een halfuurtje per week. Het is vooral zaak om de juiste balans te vinden. Heb je te weinig licht of zitten er niet de juiste stoffen in het water, dan krijg je algen en kleurt je aquarium groen. Je moet er dus wel een beetje vanaf weten.”

“Thuis houd ik onder meer kleine garnaaltjes en scholenvisjes en heb ik ook een Siamese vechtvis. Dat is een leuk beestje met hele mooie kleuren.”

“Ik kom tot rust wanneer ik naar mijn aquariums kijk. Een televisieabonnement hebben mijn vriend en ik niet. Af en toe kijken we wel eens een serie op Netflix, maar voor de rest ben ik toch vooral bezig met de verzorging van mijn aquariums en mijn planten. Want wij hebben thuis gigantisch veel planten. Dat is een klein beetje uit de hand gelopen.”

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio