Oma Paula in de leesklas met juf Lieve. ©  kma

Lagere school Immaculata houdt groot gezamenlijk voorleesmoment op alle mogelijke plekjes

Malle -

De voorleesweek in de vrije lagere school Immaculata in Oostmalle kende donderdag een mooie apotheose. Op alle mogelijke plekken, van de traphal tot in de gang, zaten ouders en grootouders voor te lezen.

De voorleesweek werd hard gepromoot in Immaculata. Schoolmascotte Simba probeerde de ouders al aan het voorlezen te krijgen, de kinderen luisterden naar een BV die een verhaal las op Ketnet en er werd in de klas voorgelezen met Kamishibai-kijkplaten. Thuis werden kinderen nog aangemoedigd met leesdobbelstenen en leesbingo’s om een boek ter hand te nemen.

©  kma

Donderdag stroomde de school vol voorleesgrage grootouders en ouders. Normaal was het de bedoeling om één groot gemeenschappelijk voorleesmoment op de speelplaats te houden, maar omdat het fris was kozen de meeste klasgroepen om binnen te zitten. Niet gewoon binnen in de klas, maar in de traphal, de gang of andere plekken hingen ze aan de lippen van oma’s en papa’s.

Immaculata beschikt ook over een heel mooie leesklas, waar de kinderen op een schapenkrukje mogen zitten en een bosdierenknuffel mogen vastpakken om naar verhalen te luisteren of zelf een boek te lezen, lekker op een warm tapijt zoals thuis. Oma Paula bracht in die gezellige leesklas de groep van juf Lieve helemaal in de ban van haar boek. kma

©  kma

©  kma

©  kma

©  kma

De prachtige stripkast van de school waar de kinderen stripalbums uit mogen kiezen om te lezen. ©  kma

©  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners