De kinderen kunnen zich uitleven aan het Hoog Heibos. © RR

Tafeltennis spelen en fruit plukken op vernieuwd speelterrein Hoog Heibos

Lint -

Nadat afgelopen zomer de bloemenweide met bijenhotel al werden voorgesteld, is het speelterrein Hoog Heibos in Lint nu helemaal afgewerkt. Het combineert lekker groen met spelelementen voor de kinderen.

(fisp)

Na een buurtbevraging ging het gemeentebestuur van start met de opfrissing van het speelterrein. Verschillende aangereikte ideeën van de bewoners zijn ondertussen uitgewerkt. De verouderde struiken werden verwijderd en vervangen fris groen dat ook nog eens voor lekkere vruchten zal zorgen. Het gaat onder andere om frambozen, appels, noten en kweeperen. Het voedsel en de kleurenpracht zijn niet alleen aangenaam voor de mensen, maar ook voor de dieren zoals de bijen die het bijenhotel gebruiken.

Uiteraard moet een speelplein ook de aandacht van de kinderen uit de buurt trekken. Door de ondergrond opnieuw te nivelleren en aan te leggen, was het mogelijk om nieuwe speeltoestellen te plaatsen. Nu staat er een pingpongtafel en een klimrek, terwijl schilderingen op de grond voor de kleur zorgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners