Marc Seghers, Erwin Verdurmen en Luc Bastiaens richtten op 1 april 2009 hun bierclub ‘De Bierminners’ op. Nu zijn ze al aan hun vijfde bierfestival toe. ©  jvdv

Bierminners presenteren zeventig streekbieren op Bierfestival

Waasmunster -

Liefhebbers van streekbieren kunnen best zaterdag 26 november aanstippen in hun agenda, want dan organiseren De Bierminners in vrijetijdscentrum De Meermin hun vijfde Waasmunsters Culinair Bierfestival. De toegang is gratis tussen 14 en 24 uur, een biertje proeven kost slechts 2 euro.

Jan Van de Velde

“Samen met mijn biervrienden Marc Seghers en Luc Bastiaens besloten we op oudejaarsavond 2008 tussen pot en pint samen een bierclub op te richten”, zegt stichter-voorzitter Erwin Verdurmen. “We informeerden ons bij brouwers en bierclubs en hielden op 1 april 2009 onze club De Bierminners boven de doopvont in café De Welkom in Sombeke. Onze naam heeft een dubbele link, enerzijds naar het beminnen van bier en anderzijds naar de zeemeermin die vervat zit in het wapenschild van Waasmunster.”

De club groeide door de jaren uit tot een zeer actieve vereniging, met inmiddels enkele eigen biertjes, tal van brouwerijbezoeken en ook al vier edities van het Waasmunsters Culinair Bierfestival op het palmares. “Zaterdag 26 november kunnen liefhebbers terecht in VTC De Meermin om te proeven van zeventig unieke streekbieren van kleine ambachtelijke brouwerijen. Ze zijn uiteenlopend qua smaak, geur, kleur en alcoholgehalte. We bieden ook vier verschillende proefgerechtjes aan, klaargemaakt met bier. ’s Avonds zorgen we voor muzikale animatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners