Waarom Peter Vandenbempt het over “kerstslingers” had tijdens match Rode Duivels: “Afspraak met mijn dochter”

Voetbalcommentatoren doen wel vaker vreemde uitspraken tijdens een match. In het geval van Peter Vandenbempt, die woensdag commentaar gaf bij de match van de Rode Duivels, is dat niet altijd onbewust. Dat gaf hij vanmorgen toe op MNM. “Soms heb ik een afspraak met mijn dochter”, zegt de Sporza-journalist.

edb

“De Belgen kunnen nog niet de eerste kerstslinger in de boom hangen en hopen dat de piek eropstaat.” Vandenbempt gebruikte opmerkelijke beeldspraak tijdens de WK-match van de Rode Duivels tegen Canada woensdagavond. Niet toevallig, zo blijkt. Zijn dochter geeft hem bij wijze van uitdaging soms een woord, “iets onnozels”, dat hij moet verwerken in zijn commentaar. Woensdag was dat “kerstslinger”.

Vandenbempt speelt het spelletje niet alleen met zijn dochter. “Er zijn meerdere mensen die mij af en toe een woord sturen dat ik moet gebruiken.” Kawter Ehlalouch en Robin Keyaert van de Ochtendshow voelden zich aangesproken en gaven de commentator een opdracht mee voor de volgende match. Ze dagen Vandenbempt uit om tijdens de match Portugal-Ghana, donderdag om 17.00u, het woord “kaassaus” te gebruiken.

“Ik kan niets beloven”, klinkt het. “Want nu heb je ’t al verklapt. De bedoeling is dat alleen ik en de opdrachtgever het woord kennen.” Het is afwachten of de sportjournalist de opdracht volbrengt. “Voor alle duidelijkheid: ik ben wel bezig met mijn vak hè”, besluit hij lachend.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio