De schoolbib werd donderdag feestelijk geopend. © RR

VBS De Toren opent eigen schoolbibliotheek

Mol -

Vrije Basisschool (VBS) De Toren in Mol-Achterbos heeft voortaan een eigen bibliotheek met kinderboeken. De schoolbib werd donderdag feestelijk geopend. De gemeente Mol wil elke basisschool de kans geven om een schoolbibliotheek te installeren.

De leerlingen van het vierde leerjaar waren donderdag present op de officiële opening van de schoolbib van VBS De Toren, samen met burgemeester Wim Caeyers (CD&V) en schepen voor Onderwijs Hilde Valgaeren (N-VA). Voortaan kunnen alle leerlingen en kleuters op de school om de drie weken een kinderboek lenen.

“Het boek mogen ze niet alleen op school lezen, maar ook mee naar huis nemen om daar verder te lezen”, vertelt directeur Anne Mie Vandoninck van VBS De Toren. “Als school werken we intensief rond taal. De oprichting van een schoolbibliotheek past in die visie. De schoolbib geeft ons meer mogelijkheden om het leesplezier bij kinderen te stimuleren. Zo kunnen de kinderen niet alleen boeken lezen, maar er ook over praten in de klas. Op die manier maken ze reclame voor hun boek, wat klasgenoten inspireert om dat boek ook uit te proberen.”

Het gemeentebestuur wil elke Molse basisschool de kans geven om een schoolbibliotheek te installeren. Vorig jaar opende gemeentelijke basisschool Klim-Op in Ginderbuiten als eerste een schoolbib. Nu heeft VBS De Toren uit Achterbos er dus ook eentje. “De schoolbib omvat een duizendtal boeken, wat met onze 270 kinderen vijf boeken per kind betekent”, zegt Vandoninck.

“De boeken zijn eigendom van de gemeentelijke openbare bibliotheek, waardoor de boekencollectie up-to-date blijft. Medewerkers van de bibliotheek hebben ook onze vrijwilligers opgeleid, zodat die kunnen bijhouden welke boeken worden uitgeleend en welke weer binnenkomen. De kinderen hebben ook een pasje gekregen waarmee ze om de drie weken een boek kunnen lenen. Daarnaast willen we kinderen uiteraard aanmoedigen om ook naar de grote bibliotheek in het centrum te gaan.” (mto)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio