© Marc Peeters

Kantine van KFC Buul is afgebroken: “Er komen bomen in de plaats”

Olen -

Medewerkers van de technische dienst van de gemeente Olen zijn gestart met de afbraak van de oude voetbalkantine van KFC Buul. Daarmee verdwijnt een stukje geschiedenis uit het Olense gehucht. “Er komen bomen in de plaats”, weet schepen van Openbaar Groen Kris Gebruers (CD&V)

Zo’n kwarteeuw geleden kocht het gemeentebestuur van Olen de voetbalterreinen en de accommodatie van KFC Buul, kort nadat de club de boeken had neergelegd. Van het oorspronkelijke plan om het gebied uit te bouwen tot een gemeentelijk sportcentrum voor buitensporten kwam uiteindelijk niets in huis. De percelen worden al jaren gebruikt door de hondenclub ’t Hondenclickske en de softbalclub Titans.

© Marc Peeters

Die clubs maakten ook gebruik van de oude kantine, die op zijn zachtst gezegd niet meer in optimale conditie was. “De beide clubs hebben nu zelf een accommodatie gerealiseerd”, weet Kris Gebruers. “Hierdoor stond niets de afbraak nog in de weg van het oude en versleten gebouw dat opgetrokken is uit betonplaten.” Een gespecialiseerde firma heeft eerst het asbesthoudend dak verwijderd. Daarna mocht de kraan van de technische dienst de muren slopen.

Heel wat oudere Olenaars bewaren mooie herinneringen aan de kantine van KFC Buul. Het gebouw was niet alleen een pleisterplaats voor en na voetbalwedstrijden, maar zoals dat vorige eeuw gebruikelijk was in voetbalkantines werden er ook talloze kaartprijskampen, kienavonden, bals en playbackwedstrijden georganiseerd. (mph)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio