In de etalages en op de route tussen de twee winkels kom je zuurstokken tegen. © rr

Handelszaken Simple en Awardt slaan handen in elkaar voor tiende opendeurweekend

Mechelen -

Twee Mechelse handelszaken slaan komend weekend al voor de tiende keer de handen in elkaar voor een gezamenlijk opendeurweekend. Geschenkenwinkel Simple en accessoirezaak Awardt vroegen daarom aan tien creatieve Mechelaars om hun etalages en het traject tussen de winkels te versieren.

Stijn Van de Sande

Door de coronacrisis konden de gezamenlijke opendeurdagen van Simple op de Vismarkt en Awardt in de Adegemstraat één keer niet doorgaan, maar intussen is het initiatief al aan de tiende editie toe. Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 november slaan de interieur- en geschenkenwinkel en de handtassen- en accessoirezaak de handen opnieuw in elkaar. “Samen een opendeurweekend organiseren werkt versterkend voor beide zaken”, zeggen Amélie en Luk van Simple en Wies en Els van Awardt.

Ieder jaar kiezen beide winkels een gemeenschappelijk thema uit. Dit keer werd er gekozen voor grote zuurstokken. “Die zijn te ontdekken in de etalages van onze winkels en op de wandelroute tussen beide zaken langs de Haverwerf”, zeggen de ondernemers. “We vroegen aan tien creatieve en ondernemende Mechelaars om met de zuurstokken aan de slag te gaan. Ze kregen tien zuurstokken en een witte kubus. Daar gaven ze een eigen draai aan.”

De creatieve Mechelaars die werden uitgekozen zijn interieurarchitect Annick de Waal, Els van Stitch & Co, An Walraevens van Pure, creatieve duizendpoot Evy Goovaerts, bloemist Vincent Moens, zussen Elena en Anna Van Dijck, kapper Stijn van Mona, fotografen Sven Van Haezendonck en Pieterjan Franck, politica Gabriella De Francesco en kaligraaf Griet Cockaert.

Op vrijdag en zaterdag kan je de handelszaken en het versierde traject ontdekken van 10u tot 18u, op zondag is dat van 11u tot 17u.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio