© ATV

Nieuw fietspad op Halewijnlaan is klaar

Linkeroever -

Het fietspad op de middenberm van de Halewijnlaan op Linkeroever is volledig vernieuwd. Ook vier oversteekplaatsen zijn verhoogd aangelegd om de veiligheid in de omgeving van het Sint-Annacollege te verhogen. En dat is niet alleen goed nieuws voor de schoolgaande jeugd, want fietsers die vanuit het Waasland komen, kunnen nu ook vlotter en veiliger richting rechteroever.

De stad Antwerpen maakte de afgelopen maanden werk van een nieuw fietspad op de middenberm van de Halewijnlaan op Linkeroever. Zo kunnen de leerlingen van het Sint-Annacollege vlotter, maar vooral veiliger van en naar school gaan. Het zijn de leerlingen zelf die suggesties hebben gedaan aan de stad van hoe de heraanleg best aangepakt zou worden. In het kader van het vak Mens en Samenleving tekenden ze hun ideale schoolomgevingen. Die plannen stelden ze twee jaar geleden ook voor aan schepen van Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA).

“Heel wat wijzigingen aan het oorspronkelijk ontwerp kwamen er ook op hun vraag”, zegt Kennis. “Ze hadden hun huiswerk goed gemaakt en kwamen met verschillende voorstellen af om de verkeersveiligheid te verhogen. We hebben daar zo veel mogelijk rekening mee gehouden. Het resultaat mag gezien worden, en ik denk dat alle fietsers die hier wel eens voorbijrijden hen dankbaar mogen zijn.”

Concreet zijn de oude betontegels van het fietspad vervangen door rode asfalt en is het fietspad verbreed naar 3,5 meter. De vier doorsteken van de middenberm zijn versmald en verhoogd, net als de aansluiting met de Willem Gijsselsstraat. Ter hoogte van de brandweerkazerne en het Sint-Annacollege liggen nu twee oversteekplaatsen met lichten. De schoolomgeving is beter zichtbaar gemaakt door markering en een vlaggenmast. En de parking en het pleintje ter hoogte van huisnummer 45/47 werden onthard en vergroend.

(jas)

Aangeboden door onze partners