Diensthoofd Sport Yves De Lat (links) en Neteparkverantwoordelijke Jochen Jacobs zijn klaar voor het feestweekend. © Hans Otten

Poolparties trappen feestweekend Netepark af

Herentals -

Om de twintigste verjaardag van het zwembadencomplex te vieren, trapt het Herentalse Netepark vrijdagavond een druk feestweekend met twee poolparties af. Voor alle activiteiten is er nog volk welkom, behàlve voor het naaktzwemmen.

Hans Otten

Het Netepark was in 2002 redelijk vooruitstrevend met de bouw van een nieuw zwembadencomplex, dat afzonderlijke recreatie-, instructie- en wedstrijdbaden combineerde met stoom- en bubbelbaden. Twintig jaar later zet een feestweekend met een overweldigend programma van 25 tot en met 27 november al die onderdelen dik in de kijker. De voorverkoop voor al die activiteiten is anderhalve maand geleden gestart, maar iedereen is dit weekend aan de kassa welkom om deel te nemen. Alleen op de meest tot de verbeelding sprekende activiteit hangt het bordje volzet.

“Met de voorafgaande ticketverkoop wilden we vooral wachtrijen aan de kassa tijdens het weekend vermijden”, zegt Yves De Lat, diensthoofd Sport van de stad Herentals. “Maar voor alle activiteiten is er nog plaats om mee te doen, zodat ook mensen die nog geen ticket hebben dit weekend gerust naar het Netepark kunnen komen. Dat is onder meer het geval voor de Pool Party (fuifje met deejay in het zwembad, red.) op vrijdagavond en voor de Dive-In Cinema (filmvertoningen van Aquaman op zaterdag en van de animatiefilm Shark Tale op zondag, red.).”

Wie daar zin in heeft, kan dit zomerse beeld zondagmiddag dunnetjes overdoen tijdens het ijsbeerzwemmen. © Hans Otten

Naakt = volzet

Het Netepark wil vooral twijfelaars over de streep trekken om zaterdag aan de Aquamathon deel te nemen. “Van 9u tot 13u presenteren we dan een ketting van uiteenlopende aqualessen, zoals zumba, combat en workout in het water. Je kan aan een of meerdere lessen deelnemen. De opbrengst van die Aquamathon schenken we aan de twee vzw’s Den Brand en Zewopa-wijkcentrum De Gagel. Dat zijn twee verenigingen die zich inzetten voor personen met een beperking. Het geld moet specifiek dienen om sportmateriaal aan te kopen.”

Maar liefhebbers kunnen dit weekend ook een initiatie kajak of duiken volgen, met een virtual reality-bril van een waterglijbaan duiken, als een ijsbeer in het buitenbad ploeteren of zondagochtend aan een ontbijt aanschuiven. Maar de geplande activiteit die de voorbije weken het meest tot de verbeelding sprak of over de tong ging, was wel Naked@thepool als afsluiter op zondagavond: in je adamskostuum genieten van de zwembaden en toebehoren. “Het naaktzwemmen is de enige activiteit die vooraf al volledig volzet is”, zegt Yves De Lat met een lachje. Nochtans ligt de maximumcapaciteit daar op 122 deelnemers. “Daar was heel veel belangstelling voor, vooral van mensen van buiten Herentals.”

Het volledige programma is op onderstaande website te vinden.

www.herentals.be/netepark/20-jaar-netepark

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio