Schepen Heyrman en Callaert gaan elf duurzame acties uitwerken.© yjs

Stad krijgt 700.000 euro om in te zetten op inclusiviteit en diversiteit

Sint-Niklaas -

Sint-Niklaas plant elf doelgerichte acties om de stad diverser en inclusiever te maken. Zo komen er acties voor onderwijs, toegankelijkheid en arbeidskansen. De stad kan gedurende drie jaar rekenen op 700.000 euro aan subsidie.

Yannick Joos

De Vlaamse overheid maakt zo’n 14 miljoen euro vrij om met Plan Samenleven diversiteit en samenleven te bevorderen. De stad Sint-Niklaas diende elf actieplannen in en kan daarvoor nu rekenen op een jaarlijkse overheidssteun van zo’n 700.000 euro. “Dat geeft ons de kans om te investeren in bestaande projecten en tegelijk nieuwe initiatieven op te starten”, geef schepen voor Welzijn Sofie Heyrman (Groen) aan. “Zo gaan we onder andere inzetten op onderwijs, toegankelijkheid, arbeidskansen, veiligheid en leefbaarheid in onze stad. We hebben vier pijlers: kennis van het Nederlands is daar één van. Heel wat nieuwkomers volgen Nederlandse les en we willen er door onder meer praatcafés en taalbuddy’s voor zorgen dat ze Nederlands kunnen blijven spreken. Daarvoor voorzien we jaarlijks 135.000 euro. Ook op de werkvloer willen we kansengroepen bijstaan door verschillende trajecten.”

“Een andere pijler is ook meteen gekoppeld aan meer kansen op de arbeidsmarkt”, vult schepen voor Onderwijs Maxime Callaert (N-VA) aan. “Met de inzet van jongerencoaches willen we vroegtijdige schoolverlaters begeleiden en tegelijk een brug slaan tussen kwetsbare gezinnen en het onderwijs.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio