Een voorbeeld van de kerstverlichting die verschijnt in Kasterlee. © RR

Kerstverlichting op zonne-energie gaat enkel aan ’s avonds en ’s ochtends

Kasterlee -

Het gemeentebestuur van Kasterlee laat vanaf dit jaar kerstverlichting op zonne-energie branden. De verlichting zal ook enkel functioneren enkele uren in de avond en elke ochtend.

De kerstverlichting in de dorpskernen van Kasterlee, Lichtaart en Tielen brengt van dinsdag 29 november tot en met 8 januari weer de nodige gezelligheid.

Na de heraanleg van de Markt in dorpskern Kasterlee drong zich volgens de gemeente een nieuw concept voor de kerstverlichting op en ook in Tielen werd de kerstverlichting herbekeken. In Lichtaart plaatsten vrijwilligers zelf de eigen gekochte boomverlichting langs de Leistraat.

Het lokaal bestuur huurt voor dit eindejaar voor Kasterlee en Tielen kerstverlichting op zonne-energie bij de firma Decocity. De kerstverlichting zal branden vanaf 29 november tot en met 8 januari, maar telkens enkele uren in de ochtend en ’s avonds.

“Ook in de huidige energiecrisis waarin we de thermostaat lager zetten, willen we onze mensen niet helemaal in het donker zetten”, zegt Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee. “We leveren bewust een bijdrage aan licht, sfeer en gezelligheid. We willen daarmee zowel het dorpsgevoel als de lokale middenstand een hart onder de riem steken.” (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio