© BFM

Woning beschoten in Wilrijk, verdachte opgepakt in Nederland

Wilrijk -

In de Klaproosstraat in Wilrijk is woensdagnacht een woning beschoten. Enkele uren na de aanslag kon de politie een verdachte arresteren in Nederland. Hetzelfde pand werd exact een week geleden al geviseerd met vuurwerk.

De bewoners van de Klaproosstraat in Wilrijk belden woensdagavond laat naar de politie omdat ze verschillende schoten gehoord hadden. “Kort voor 23 uur werd daar een woning onder vuur genomen”, vertelt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket. Het gaat om dezelfde woning die een week eerder al geviseerd werd met zwaar vuurwerk. “Ook ditmaal vielen er geen gewonden.”

De politie sloot de straat af, het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. In de gevel werden verschillende kogelinslagen aangetroffen, over hoeveel schoten het gaat is voorlopig nog niet bekend. Een buurtbewoner getuigt van minstens acht knallen.

Het parket vorderde diezelfde nacht nog een onderzoeksrechter. “Enkele uren na de feiten heeft de politie in Nederland een verdacht voertuig onderschept, daarbij werd ook de inzittende gearresteerd. Er wordt nu gekeken of de persoon betrokken is bij de aanslag in de Klaproosstraat”, zegt Aerts.

©  bfm

LEES OOK. Opnieuw explosie in Wilrijk: woning beschadigd, politie pakt twee verdachten op

In de geviseerde woning in de Klaproosstraat woont de zaakvoerder van het eethuis Poké For You. Die zaak in de Schaliemolenstraat, op een boogscheut van de Klaproosstraat, werd eind vorige maand al eens geviseerd. Onbekenden gooiden toen drie molotovcocktails naar binnen en het eethuis brandde volledig uit. Een bewoner van de bovenliggende appartementen raakte bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis.

Ook een link met de aanslag van vorige week dinsdag in dezelfde Sint-Bavostraat wordt onderzocht. De gevel van een appartementsgebouw werd daar beschoten, gevolgd door de ontploffing van een explosief. Een jong gezin dat op de gelijkvloerse verdieping woonde, kreeg toen twee kogels in de living. In een van de bovengelegen appartementen woont iemand met dezelfde achternaam als de zaakvoerder van Poké For You.

LEES OOK. Kogels belanden op centimeters van deur van kinderslaapkamer bij aanslag in Wilrijk: “Dit had veel erger kunnen aflopen”

De aanslagen zouden volgens bronnen in het milieu gericht zijn tegen de zoon van de geviseerde familie E.J. Die man zou een interessante functie hebben voor criminele organisaties op een drugsgevoelige containerterminal in de haven van Antwerpen.

©  bfm

©  bfm

sare, nelo

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio