Adriaan de Roover. © Club Kalmthout

Club Kalmthout viert 50 jaar Muziekacademie Muzarto

Kalmthout -

De Kalmthoutse muziekacademie Muzarto bestaat een halve eeuw. Enkele initiatieven van lokale verenigingen groeide uit een tot een bloeiende academie. Club Kalmthout viert dat met onder meer Adriaan de Roover.

Nu nog dompelen wekelijks 800 leerlingen zich creatief onder in de wereld van ‘Woord, Muziek, Beeld en Dans’. “Vijftig jaar betekent dan ook een massa aan lokaal talent, dat via de academie zijn eerste stappen zette in de wereld van muziek. Veel van die jonge muzikanten groeiden later uit tot professionele muzikanten en artiesten in allerlei genres”, zegt directrice Sabine Vermeersch.  

25 november om 20u brengt all round Kalmthouts kunstenaar en tevens oud-leerling van Muzarto Adriaan de Roover zijn Kalmthoutse roots samen op het podium in O*KA. Adriaan maakte speciaal voor 50 jaar Muzarto een unieke voorstelling over zijn leven als opgroeiend Kalmthouts muzikant en performer.

Adriaan brengt in ‘Het is geen rechte lijn’ een afwisselend programma met muzikale interventies, waarin niet alleen de muzikale connectie maar ook de ontmoeting centraal staan. Het is een eerbetoon aan mensen die hem hielpen op zijn muzikale pad, met wie hij samenwerkte of die hem inspireerden. In dit divers programma geniet je van een lichtspektakel, een koor en een DJ-set. Op het programma: Dienne, Lotte Dodion, Aidomen, Laura De Jongh, Avondlicht, VIO, Juul de Roover, DJ Stick & Sam Loos. Tickets: 15 euro.

(evdw)

Info: www.clubkalmthout.be en info@clubkalmthout.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners