Wintersfeer op het Zilvermeer is een van de ‘Knus in Mol’-activiteiten. © Tommy Maes

Knus in Mol presenteert eindejaarsprogramma met zes topactiviteiten

Mol -

Onder de naam Knus in Mol vinden van zaterdag 3 december tot en met zondag 8 januari diverse sfeervolle eindejaarsactiviteiten plaats in Mol. Het gaat onder meer om de winterse verhaalwandeling De Lichtzoeker, Wintersfeer op het Zilvermeer en de Tractor Kerstrun.

De afgelopen jaren vonden onder het motto ’t Gloeit in Mol diverse eindejaarsactiviteiten plaats. Dat is ook deze winter het geval, maar door de gestegen energieprijzen kiest de gemeente in samenspraak met de handelaars voor minder kerstverlichting. Daarnaast wordt die pas na Sinterklaas aangestoken en blijven de branduren beperkt.

Daarnaast vinden er tijdens de eindejaarsperiode zes knusse activiteiten plaats onder de naam Knus in Mol. Blikvanger is de winterse verhaalwandeling De Lichtzoeker die de hele periode tussen zaterdag 3 december en zondag 8 januari plaatsvindt van 16.30u tot 21.30u. Het gaat om een magische ontdekkingstocht van 3 kilometer door de straten van Mol, waarbij je het verhaal beleeft van kleinzoon Jacquot en zijn opa Jakob Smits. De wandeling start op Markt 24.

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december vanaf 17.15u staat Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in het teken van Wintersfeer op het Zilvermeer. Het dan sprookjesachtig ingerichte domein staat dit jaar twee dagen in het teken van mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, warme drankjes en nog zoveel meer. Tickets zijn te koop via www.zilvermeer.be.

Op zondagen 11 en 18 december is het Kerstshoppen in het Centrum, waarbij de handelaars van Mol-centrum hun deuren openen voor wie op zoek is naar kerstcadeautjes. De winkels zijn dan open van 13 tot 18u.

Het logo van Knus in Mol. © RR

Kerstzoektocht

Daarnaast is er van woensdag 7 december tot en met zondag 8 januari een kerstzoektocht, waar je het eenzame peperkoeken mannetje helpt met zijn zoektocht naar een lief. Vul de juiste antwoorden in op de kerstpuzzel en maak kans op een peperkoeken mannetje en een Mols Kadoke van 10 euro. Wekelijks worden er zo drie weggeschonken. Als bonus zijn er echte peperkoeken mannetjes verstopt in de etalages van het centrum. Wie ze allemaal vindt, maakt kans op een Mols Kadoke van 50 euro.

Op vrijdag 23 december vanaf 18u trekt de Tractor Kerstrun weer uit. Prachtig versierde kersttractoren vertrekken aan Café Christiane in de Zwaluwstraat in Millegem en rijden meteen naar woonzorgcentrum Ten Hove in het centrum. Langs de Rozenberg trekken ze naar Sluis om, na een stop bij De Witte Mol, via de Turnhoutsebaan langs Achterbos en Ezaart te passeren. Daar bezoeken ze ook Den Brand. Van daar rijden de tractoren opnieuw naar hun vertrekpunt in Millegem.

Ten slotte staan er onder de noemer Gloeiende gehuchten nog diverse activiteiten gepland in de verschillende Molse gehuchten. Een overzicht vind je op www.gemeentemol.be/gloeiendegehuchten.(mto)

www.gemeentemol.be/knusinmol

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio