©  REUTERS

DISCUSSIE. Waar moeten de Rode Duivels volgens jou op werken, als ze er nog iets van willen bakken in Qatar?

“Het was niet goed”, concludeerde Kevin De Bruyne woensdagavond na hun magere wedstrijd tegen Canada, die ze maar nipt konden beklinken met winst. “Ik vond dat we in de eerste helft een foute manier van opbouwen hadden, we vonden de ruimte niet terwijl die ruimte er wel degelijk was. Dat hebben we tijdens de rust bijgesteld, waarna het iets beter was. Al was het als ploeg nog altijd niet goed genoeg”, sprak hij over de moeite die de Belgen hadden om onder de druk van Canada uit te voetballen.

LEES OOK. Buitenlandse pers niet mals voor België: “Haveloos, afgemat en wanhopig kwetsbaar!” Eén Rode Duivel krijgt slechts een twee

Hij kwam ook terug op zijn discussie met Toby Alderweireld voor het oog van de camera’s. “Ik denk dat er meer ruimte lag dan er gezien werd en vond dat we te veel de lange bal zochten terwijl er wel ruimte lag om erdoor te komen. Maar goed, wat discussie over de manier van spelen is geen probleem”, leek hij er niet al te zwaar aan te tillen.

“We weten wel wat er moet veranderen. Uiteindelijk was dit (de manier van spelen, nvdr) ook niet het belangrijkste. We waren niet goed genoeg, maar de vechtlust zat wel goed. Dat is iets dat we altijd gehad hebben, maar ook een minimumvereiste. Als het niet loopt, kan je zo nog altijd winnen. We moeten hieruit leren en ook realistisch zijn. Het moet beter, inclusief ikzelf.”

LEES OOK. REACTIES. De Bruyne en Alderweireld verklaren hevige discussie: “Dat is pure emotie en toont aan dat we ermee bezig zijn”

Waar moeten de Rode Duivels volgens jou op werken, als ze er nog iets van willen bakken in Qatar?

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio