Japanse spelers én fans doen reputatie alle eer aan: tribune en kleedkamer opgeruimd en piekfijn achtergelaten © Twitter

Japanse spelers én fans doen reputatie alle eer aan: tribune en kleedkamer opgeruimd en piekfijn achtergelaten

De Japanse voetbalfans krijgen van over de hele wereld lof voor hun gedrag tijdens het WK voetbal. Op beelden die viraal gaan op sociale media valt te zien hoe ze na verschillende wedstrijden massaal meehelpen om het stadion schoon te maken. Voor velen oogt het als een unicum, maar voor de Japanners zelf is het de normaalste zaak van de wereld.

Bron: Al Jazeera

Niet enkel na hun stuntzege tegen de Duitsers haalden ze plastic zakken boven om al hun afval te verzamelen. Ook na de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador staken ze zonder aarzelen de handen uit de mouwen. De traditie van de Japanners werd ook al op eerdere grote toernooien opgemerkt, maar blijft voor veel verbazing zorgen. “Wat voor jullie speciaal is, is voor ons doodnormaal”, aldus een Japanse voetbalfan. “We kunnen een plek niet verlaten zonder het schoon te maken.”

Ook de nationale ploeg van Japan liet zich van hun schoonste kant zien. Zo toont een foto hoe de Japanners hun kleedkamer kraaknet achterlieten na de overwinning tegen Duitsland. “Netheid is als een religie voor ons in Japan, en dat koesteren we”, klinkt het nog bij een andere supporter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(kmlo)

Vastgoed

Jobs in de regio