Oekraïense artsen voeren levensreddende hartoperatie uit bij kind tijdens ‘black-out’ in ziekenhuis in Kyiv

Russische troepen hebben belangrijke Oekraïense infrastructuur zoals elektriciteitscentrales beschoten met raketten waardoor steden als Kyiv zonder elektriciteit komen te zitten. En dat kan tot behoorlijk vervelende situaties leiden. In een druk gedeelde video is te zien hoe artsen in een ziekenhuis in de Oekraïense hoofdstad een hartoperatie bij een kind uitvoeren tijdens een elektriciteitspanne in het gebouw. De stroom viel uit midden in de ingreep, gelukkig konden de chirurgen rekenen op reservebatterijen en stroomgeneratoren en ze slaagden er als bij wonder in om het kind in leven te houden.

wvb

“De chirurgen werken enkel met het licht van lampjes op hun hoofd”, licht een arts de aartsmoeilijke omstandigheden van de zware operatie toe. “We vervangen twee hartkleppen onder twee lampjes op batterijen. Niemand weet hoe het nu verder zal verlopen”, zegt hij ongerust. “Het is jammer genoeg een kwestie van minuten. Hier ligt een kind op de operatietafel en plots is er geen licht meer. Goed gedaan hoor, dat is erg menselijk”, sluit hij de veelbekeken video sarcastisch af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio