© RTV

16-jarige joyrider scheurt met 110 km/u door Mechelen en crasht met deelauto in plantvak op vesten

Mechelen -

De politie van de zone Mechelen-Willebroek kon dinsdagavond een joyrider in een deelwagen staande houden in Mechelen. Al ging dat niet zonder slag of stoot. De jonge bestuurder vluchtte weg van de agenten, reed daarbij meermaals door het rood en over het fietspad, haalde snelheden tot 110 kilometer per uur en crashte uiteindelijk in een plantvak.

Stijn Van de Sande

LEES OOK. Alweer prijs op Mechelse vesten: lijnbus rijdt zich vast in berm, auto in plantvak

Iets na 21u dinsdagavond trok een personenwagen de aandacht van een patrouilleploeg van de politie. Op de achterbank van de kleine Renault Zoe zaten maar liefst vier mensen. “Maar wanneer onze collega’s het voertuig wilden intercepteren op de Zwartzustersvest, negeerde de bestuurder de aanmaningen en nam hij de vlucht”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

“Op het kruispunt met de Frederik de Merodestraat reed de bestuurder een eerste keer door het rode licht”, aldus Van de Sande. “Hij maakte linksomkeer tussen de verkeersborden en reed richting het Hoogstratenplein en de Zandpoortvest. Ter hoogte van de Bleekstraat reed hij opnieuw door het rood en over het fietspad om een bus in te halen. Daarbij bracht hij ook fietsers en voetgangers in gevaar. Tijdens de vlucht haalde hij snelheden tot 110 kilometer per uur.”

Crash in plantvak

Aan de Augustijnenstraat reed de man nog een derde keer door het rood. Via het Raghenoplein reed hij de Hanswijkstraat in en scheurde aan 100 kilometer per uur door het centrum. Via de Vijfhoek, de Graaf van Egmontstraat en de Schuttersvest ging hij aan de Brusselpoort richting Koningin Astridlaan. “Daar wilde hij de ventweg nemen, maar de bestuurder verloor de controle over zijn stuur en strandde in een recent aangelegd plantvak”, zegt Van de Sande.

LEES OOK. Bestuurders rijden zich aan de lopende band vast in nieuw aangelegd plantvak

De chauffeur bleek een 16-jarige jongen uit Antwerpen te zijn. Hij legde een negatieve drugs- en alcoholtest af, maar gaf wel toe dat hij samen met vrienden wilde joyriden. Daarvoor had hij met een vals account en op naam van een 88-jarige man een voertuig geleend via een autodeelsysteem. De deelwagen werd door de politie in bewaring genomen.

Het is al de tweede achtervolging in een week tijd in Mechelen.

LEES OOK. Politie opent vuur tijdens achtervolging die eindigt met crash: 27-jarige verdacht van poging doodslag na inrijden op agent

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen