©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Ondanks winst geen Last 16 voor Telenet Giants Antwerp in FIBA Europe Cup

De Telenet Giants wonnen in de FIBA Europe Cup dan wel van het Turkse Gaziantep (87-75), maar het Europese avontuur zit er wel op. Ze moesten immers met meer dan 19 punten verschil winnen.

De winst tegen een sterke tegenstander als Gaziantep bracht voor Telenet Giants Antwerp wel bevestiging van de knappe prestatie tegen Brussels afgelopen weekend. De nieuwe Amerikanen Spencer Butterfield (13 punten, 8 rebounds en 5 assists) en Desonta Bradford (15 punten, 4 assists) leverden voor de tweede keer op een rij een puike prestatie. “We speelden collectief sterk. Anders kan je na een sterk openingskwart (18-10, 31-17) geen twintig punten afstand nemen”, zei Desonta Bradford. 45-24 flikkerde er inderdaad na vijf minuten in het tweede kwart op het scorebord. De Giants trokken met een 54-36 bonus naar de kleedkamer.

In de slotfase stelden Royce Hamm, Seppe D’Espallier, Reggie Upshaw (12 punten, 9 rebounds) de verdiende Antwerpse winst mee veilig. De Sinjoren domineerden ook de rebound (40-22) en waren ook secuur aan de vrijworplijn (12 op 14). Zaterdag volgt er een trip naar Luik. Daar moeten de Giants nu in eerste instantie bevestigen in de BNXT League.

Vastgoed

Jobs in de regio