Minstens 6 doden bij schietpartij in Walmart in VS: dader had dodenlijst op zak

Bij een schietpartij in een Walmart-winkel in het zuidoosten van de Amerikaanse staat Virginia zijn minstens zes dodelijke slachtoffers gevallen. Ook de schutter, de 31-jarige Andre Bing, is overleden. Hij werkte zelf in de zaak en had zijn raid goed voorbereid.

adb, mtm, sgg, tgBron: new york times, belga

Er waren zo’n 50 mensen in de winkel die waarschijnlijk op het laatste moment nog Thanksgiving-boodschappen deden. Plots weerklonken er geweerschoten aan de achterkant van de zaak.

Bing, zelf werknemer, schoot tien mensen neer om uiteindelijk de loop op zichzelf te richten en de trekker over te halen. Bij het lichaam van de schutter vond de politie een lijst met namen van collega’s die hij viseerde. Hij had zijn dodelijke raid dus goed voorbereid.

Waarom hij zo tekeer ging, zal het onderzoek moeten uitwijzen. Het is ook nog niet duidelijk waarom hij net die collega’s wilde treffen.

Twee van de slachtoffers werden gevonden naast het lichaam van Bing, in de kantine van het bedrijf. Drie andere slachtoffers werden nog naar het ziekenhuis gebracht, waar ze aan hun verwondingen bezweken. Vier mensen liggen in het ziekenhuis met onbekende verwondingen.

Louise Lucas, senator van Virginia, heeft intussen gereageerd op Twitter. “Mijn hart is gebroken”, schrijft ze onder meer. “Ik zal niet rusten voor we oplossingen hebben gevonden om een einde te maken aan deze epidemie van wapengeweld in ons land die al zo veel levens heeft geëist.”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de schietpartij veroordeeld als een “zinloze daad van geweld”, enkele dagen voor het traditionele familiefeest Thanksgiving. “Nog meer tafels over het hele land zullen stoelen hebben die leeg zullen blijven bij Thanksgiving”, aldus de president in een persbericht van het Witte Huis. Hij verwees daarin ook naar de drie leden van een Amerikaanse footballploeg die tien dagen eerder in Virginia waren gedood tijdens een schietpartij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Schietpartij holebi-nachtclub

Nog maar een paar dagen geleden was er ook al een dodelijke schietpartij in de VS. Toen in een holebi-nachtclub in Colorado Springs. Daarbij kwamen in de nacht van zaterdag op zondag 5 mensen om het leven en raakten 25 anderen gewond.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Vastgoed

Jobs in de regio