Justine, Yasmine en Emma hebben zich speciaal uitgedost voor de eerste WK- wedstrijd van de Rode Duivels. © dvk

Fans vinden in café warm onderdak om te supporteren voor Rode Duivels met pintjes van… de Zillion

Melsele -

De verwarmde tent met groot scherm van café Meilsen liep woensdagavond goed vol voor de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op dit WK. Zo’n honderdvijftig mensen schreeuwen de Belgen hopelijk naar winst.

Dieter Verschooren

Veel grote schermen om het wereldkampioenschap voetbal te volgen zijn er in ons land niet te vinden. Enkele cafébazen doen wel de moeite om fans naar hun kroeg te lokken. Ook Bjorn Meersman installeerde een impressionant groot scherm op zijn terras. Met een verwarmde tent boven het hoofd en een frisse pint in de hand brullen vele enthousiaste Bevernaars hun voetbalhelden hopelijk naar winst tegen Canada.

Succes

Uitbater Bjorn steekt niet onder stoelen of banken dat hij toch wat stress had in de aanloop naar de wedstrijd. “Ik zie veel collega’s hun evenementen annuleren, wat toch jammer is”, zegt hij. “Maar aan wat dat ligt, kan ik niet zeggen. Hoe dan ook is deze eerste wedstrijd toch een groot succes, met veel luidruchtige fans.” (Lees verder onder de foto)

De verwarmde tent van café Meilsen loopt goed vol voor de wedstrijd tegen Canada. ©  dvk

De Belgische driekleur is niet even prominent aanwezig als tijdens de zomerse evenementen maar toch doen velen de moeite om zich te schminken of hun shirt uit de kast te halen. De drie vriendinnen Emma (21), Yasmine (21) en Justine (21) hebben een plekje gevonden in de tent van café Meilsen en hadden zich speciaal uitgedost. “Er zijn in Beveren niet veel opties om het voetbal te volgen”, zeggen ze. “Vroeger stond er wel een groot scherm op de Grote Markt, maar we begrijpen dat ze dat omwille van de weersomstandigheden nu niet organiseren. Dus komen we met veel plezier naar hier, waar we droog en warm staan en waar een lekker biertje geschonken wordt.”

“Thuis is het toch maar saai om zo’n wedstrijd te volgen”, zeggen de dames. “Dan komen we liever naar hier met de vriendinnen om tussen de mensen te staan.”

Geen ‘koppijnbubbels’ in het bier

De pils die in café Meilsen geschonken wordt, wordt bewaard in speciale tanks. In het bierkot pronken twee grote ketels. Die dateren nog van 1996, toen ze gemaakt werden om in de beruchte dancing Zillion gebruikt te worden. Elk bevatten ze duizend liter bier, wat veel voordelen heeft. “We moeten nooit een vat vervangen”, zegt uitbater Bjorn. “In gewone cafés is dat niet zo gebruikelijk, maar hier wordt al lange tijd veel bier geconsumeerd. Daardoor is zo’n installatie wel gemakkelijk. Het bier wordt met tankwagens geleverd, een speciaal zicht. En er wordt geen CO2 toegevoegd aan het bier. Dat zorgt ervoor dat er geen koppijnbubbels in je glas zitten.” (Lees verder onder de foto)

Eigenaar Bjorn en verantwoordelijke van café Meilsen Lise Du Jardin gebruiken biertanks van de Zillion. ©  dvk

Na afloop van de wedstrijd bleef het merendeel van de fans aan hun tafeltje zitten. Een grootse afterparty is dan ook niet echt aan de orde. Het blijft een doordeweekse woensdag met voor velen een normale werkdag in het verschiet. De Rode Duivels wonnen dan wel hun eerste wedstrijd, maar de fans zien het eerder als een fijn moment om de week te breken. Als de Belgen in het toernooi goede resultaten blijven behalen, slaat het voetbalvuur hopelijk weer in de pan zoals weleer. Café Meilsen zendt hoe dan ook elke wedstrijd van de Rode Duivels uit op het groot scherm van het winterterras.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio