Zowel een lijnbus als een personenwagen reden zich woensdagavond vast op de Koningin Astridlaan. ©  Sven Van Haezendonck

Alweer prijs op Mechelse vesten: lijnbus rijdt zich vast in berm, auto in plantvak

Mechelen -

Het aantal bestuurders dat zich vastrijdt in de nieuw aangelegde groenzones op de vesten van Mechelen is amper bij te houden. Woensdag was het opnieuw prijs, ditmaal op de Koningin Astridlaan.

Sven Van Haezendonck

Met de invoering van eenrichtingsverkeer op de kleine ring (R12) creëren het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad meer groenzones. Veel bestuurders moeten duidelijk wennen aan de nieuwe verkeerssituatie, want in een week tijd lieten er zich al heel wat verrassen. Alleen al op het Kardinaal Mercierplein hadden minstens vier bestuurders de hulp van een takelwagen nodig om hun auto opnieuw op de weg te krijgen.

Een lijnbus reed zich vast in de berm aan een bushalte. © Sven Van Haezendonck 

LEES OOK. Bestuurders rijden zich aan de lopende band vast in nieuw aangelegd plantvak

Takeldiensten doen deze dagen goede zaken in Mechelen, want ook op woensdagavond moesten ze opnieuw tussenkomen op de vesten. Op de Koning Astridlaan had zich in de vooravond een buschauffeur van De Lijn vastgereden. Aan de bushalte vlak bij het kruispunt met de Battelsesteenweg reed de chauffeur over een doorlopende witte lijn. De bus kwam vast te zitten in de nog zachte berm.

In de buurt van de Brusselpoort, op de hoek van de Nieuwe Kapucijnenstraat, belandde de bestuurder van een personenwagen in een nieuw plantvak. Hij reed over de boordstenen. Dankzij de hulp van een chauffeur van een bestelwagen hield de bestuurder er geen takelkosten aan over. Die trok hem met zijn auto uit de benarde situatie.

LEES OOK:

16-jarige joyrider scheurt met 110 km/u door Mechelen en crasht met deelauto in plantvak op vesten

Mechelen kleedt heringerichte vesten tijdelijk aan: “350 plant- en boombakken, 135 zitbakken en 300 fietsenstallingen”

Deze bestuurder kon rekenen op de hulp van de chauffeur van een bestelwagen. ©  Sven Van Haezendonck

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio