In het geboortebos aan parkgebied Heerkenshoeve gingen dit jaar 25 zwarte elzen de grond in.  © rr

Puttenaars gaan gretig in op plantgoedacties: “72 geboortebomen, 408 fruitbomen en 1,5 kilometer haag besteld”

Putte -

Dankzij de haagplant- en fruitbomenactie en de geboortebomenactie wordt Putte weer wat groener. Het voorbije weekend haalden inwoners hun bestellingen af, goed voor 72 geboortebomen, ongeveer 408 fruitbomen en -struiken en meer dan 1,5 kilometer aan haagplanten. “Een groot succes dus”, meldt het lokaal bestuur.

Kristof Van Rompaey

Via de geboortebomenactie bestelden ouders twintig zomereiken en 27 winterlindes. “Het gaat hier om streekeigen groen van de beste kwaliteit, aangekocht bij Putse boomkwekers”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). “Er werden ook 25 zwarte elzen aangeplant in het geboortebos in parkgebied Heerkenshoeve. We kozen die soort omdat ze goed overleeft in dit redelijk vochtig gebied. Ouders, grootouders en grote broers en zussen hielpen ijverig met planten. Hierdoor groeit weer nieuw jong leven in het geboortebos.”

De haagplant- en fruitbomenactie is een tweejaarlijkse actie van de gemeentelijke milieuraad in samenwerking met het lokaal bestuur. Puttenaars kunnen dan voor een voordelig tarief fruitbomen en haagplanten aankopen. Gelijktijdig met het ophaalmoment van de geboortebomen vond ook het afhaalmoment van die bestellingen plaats. “Ook deze actie mag een echt succes worden genoemd”, zegt schepen van Leefmilieu Jeroen De Cuyper (N-VA).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners