Tijdens het koorweekend konden de leden al aan hun musical denken. © RR

Jeugdkoor De Vagebonden vult zaal viermaal voor musical rond Pinokkio

Edegem, Berchem -

De Berchemse zaal De Nieuwe Vrede zal dit weekend vier keer helemaal vol zitten voor de musical Pinokkio. Jeugdkoor De Vagebonden uit Edegem moest zelfs een extra show voorzien.

Filip Spoelders

Met voorbereidingen sinds 2020 en repetities online tijdens de lockdowns heeft jeugdkoor De Vagebonden er al een lange voorbereiding opzitten. Maar zaterdag en zondag kunnen de jongeren en volwassen dan toch de voorstellingen van hun nieuwste musical brengen. Het wordt een heel eigen bewerking van Pinokkio.

Jeugd en volwassenen

“We zullen optreden met een 25-tal jongeren tot 18 jaar. Het jongste lid is vier jaar. Maar omdat jongeren altijd lid blijven van ons koor en altijd terug mogen komen wanneer ze volwassen zijn, doen er ook een twintigtal volwassenen mee”, vertelt dirigente Ann Janssens. Zij begeleidt voor de tweede maal een musical van het koor.

De Edegemse vereniging begon in 2000 met de opvoering van zijn eerste musical Rats. Nadien volgden onder andere Sneeuwwitje en Assepoester. Zingen, dansen, acteren, decors maken en kostuums naaien, het hoorde er de afgelopen maanden allemaal bij voor de koorleden en de medewerkers achter de schermen.

Uitverkocht

Veel mensen kijken dan ook uit naar het resultaat. “In de zaal kunnen telkens 175 personen binnen, maar voor de zomervakantie waren onze voorstellingen al uitverkocht. Daarom hebben we een extra moment vastgelegd. Maar ook deze vierde voorstelling is nu uitverkocht.”

Naast de musical en concerten staat het koor ook bekend voor zijn Palingfestival in hangar 39 van Fort 5. Hiermee zamelt het geld in voor zijn eigen werking maar ook om goede doelen te steunen. Dit jaar bracht het tijdens het Palingfestival geld bij elkaar voor onder andere Ritmica, Wemel, vzw selectief mutisme en Aliëco.

Wie De Vagebonden wenst te ontdekken of mee wil komen zingen, is welkom op de eerst vriendjesrepetitie van 13 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners