Winkelmanagers Bart Van Aelst en Nikki Huysegems samen met medezaakvoerder Philippe Hoeck (centraal) in de nieuwe winkel.  © Joren De Weerdt

Herseltse Delhaize heropent in nieuwbouw op Wolfdonksesteenweg: “Bij grootste in de regio”

Herselt -

Onder ruime belangstelling opende woensdag de nieuwe Delhaize op de Wolfdonksesteenweg in Herselt. Het voormalige filiaal aan Dorp sloot amper tien dagen eerder. Zaakvoerders Philippe en Yves Hoeck slaagden er met hun team in om alles in die korte tijd in gereedheid te brengen op de nieuwe locatie. Daar gaan ze voor een moderne winkelbeleving en een veel ruimer assortiment.

Kristof Van Rompaey

Broers Philippe en Yves Hoeck openden de Herseltse AD Delhaize in 2007 op de oude locatie. Pas op zondag 13 november sloten ze de deuren. Na amper anderhalve week heropende hun zaak woensdag in de nieuwbouw op de Wolfdonksesteenweg. “Het oude pand voldeed niet meer aan de hedendaagse normen”, stelt Philippe. “Omdat er geen opties waren om daar te blijven, zochten we samen met de gemeente en enkele andere partijen naar een nieuwe plek. Dat werd de hoek van de Wolfdonksesteenweg en de Aarschotsesteenweg.”

De zaakvoerders investeerden zelf in het nieuwe pand op de Wolfdonksesteenweg. © Joren De Weerdt

De broers runnen ook Delhaizes in Itegem (Heist-op-den-Berg) en Lier. Ze investeerden zelf in de nieuwbouw in Herselt. “Onze oude locatie had een winkeloppervlakte van zo’n 1.325 vierkante meter”, legt Philippe uit. “De nieuwe zaak is met 1.850 vierkante meter een stuk groter. We hebben nu ook zo’n 90 à 95 boven- en ondergrondse parkeerplaatsen. Het aantal producten in ons assortiment gaat van 11.000 naar 15.000, met onder andere veel meer verse bereidingen, zoals sushi en pokébowls. Onze eigen traiteurafdeling zorgt ook dagelijks voor verse schotels en soepen en er zijn verse vis- en kreefbereidingen verkrijgbaar.”

Meer mensen

De broers zijn blij dat ze voortaan een samenwerking hebben met de ambachtelijke slagers van het bekende Dierendonck. “We blijven daarnaast onze eigen beenhouwerij uitbaten”, zegt Philippe. “Ook het vegetarische aanbod wordt heel wat groter. Onze bakkerijafdeling gaat pistolets en stokbroden zelf rijzen en afbakken. We hebben ook een zeer grote selectie aan verse kazen. Kortom, we gaan onze klanten veel meer kunnen aanbieden dan vroeger.”

De nieuwe winkel is een stuk groter en biedt plaats aan een ruimer assortiment, waaronder meer verse producten. © Joren De Weerdt

De nieuwe zaak is uitgerust met zelfscankassa’s. Er zijn nu ook een tiental extra mensen in dienst. “We hebben zo’n 28 vaste werknemers, aangevuld met een selectie jobstudenten en flexijobbers”, zegt Philippe. “Zo komen we in totaal op 35 tot 40 werknemers, maar dat zijn uiteraard niet allemaal voltijdse mensen. Voor de lokale tewerkstelling biedt onze opening dus toch wel een extraatje.”

Extra winkeluurtje

De Herseltse Delhaize wordt de grootste zaak van de broers. “Ze zal zelfs bij de grootste Delhaizes in de regio zijn”, zegt Philippe. “Onze eerste honderd klanten schonken we vandaag een gratis taart. De volgende honderd kregen een kerstroos. Voor de derde honderd klanten was een liter verse soep. We zorgden voor proeverijen, er was kinderanimatie en de burgemeester kwam de winkel mee openen. Met onze kraslotactie zijn er nu nog eens zo’n 300 leuke prijzen te winnen. Op 30 november verwachten we ook nog bezoek van de Sint tussen 14 en 16u.”

De nieuwe zaak biedt klanten een moderne winkelbeleving. © Joren De Weerdt

Tot slot zijn de openingsuren van de nieuwe Delhaize aangepast. “We bieden onze klanten op weekdagen een uurtje extra om ‘s avonds te winkelen”, zegt Philippe. “We zijn dus voortaan tot 20u open. Op zaterdag zijn we er van 8.30 tot 19u, op zondag van 8.30u tot 13u.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners