De eerste boekenbeurs op de Sint-Michielsschool was geslaagd. © Elke Lamens

Sint-Michielsschool zet met boekenbeurs en tweedehandsmarkt in op leesbevordering voor alle kinderen

Brecht -

Om het lezen te bevorderen op een leuke manier, streek Boekhandel Pardoes uit Mechelen voor het eerst neer in de Sint-Michielsschool. Daarnaast organiseerden de juffen van de leeswerkgroep een tweedehandsmarkt om alle kinderen te bereiken.

Het is de eerste keer dat de vrije basisschool Sint-Michiel een boekenbeurs organiseert. Ze kwamen daarvoor terecht bij de Mechelse boekhandel die zich toelegt op kinder- en jeugdboeken. “Wij organiseren elke dag drie boekenbeurzen in scholen over heel Vlaanderen”, legt Geraldine Bontemps uit. “Op die manier werken we mee aan de leesbevordering van kinderen.”

Geraldine Bontemps van Pardoes Mechelen met de juffen Debby en Isabel. © Elke Lamens

De juffen Corinne, Katrien, Debby en Isabel van de leeswerkgroep wilden ook de kansarme kinderen erbij betrekken en organiseerden een tweedehandse boekenmarkt. “De leerlingen brachten zelf boeken mee naar school om te verkopen. Dat liep veel vlotter dan verwacht, we verzamelden heel wat boeken. De opbrengst van de verkoop gaat naar de klassen zelf om er klasboeken van te kopen”, leggen de juffen Corinne en Katrien van het zesde leerjaar uit.

De juffen Katrien en Corinne organiseerden met de leeswerkgroep een tweedehandse boekenmarkt. Foto Elke Lamens 

De eerste editie was alleszins geslaagd en voor herhaling vatbaar. “We zijn tevreden over de opkomst”, bevestigt Bontemps.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio