Mr. Monopoly (en zaakvoerder Pieter De Wulf op de achtergrond) presenteren de doos van het Jommeke Monopolyspel. © Jan Van der Perre

Jommeke krijgt ook zijn eigen Monopolyspel: “De alternatieve speldoos ligt eind volgend jaar in de winkel”

Wilrijk -

De legendarische stripreeks Jommeke wordt momenteel vereeuwigd in een hoogst eigen versie van Monopoly. Op voorhand bestellen kan al, maar het blijft toch wachten tot volgend jaar wanneer in oktober de eerste dozen beschikbaar zullen zijn.

Jef Wijckmans

De tekening op de Monopolydoos bevat alvast een originele tekening van Dieter Steenhaut. © Jan Van der Perre

Het Monopolyspel bestaat 88 jaar en wordt ondertussen in 26 talen uitgegeven. Naast het bekende basisspel per land werden ook al veel alternatieve versies uitgegeven waarvan een dertigtal in Vlaanderen.

Daarbij werden tekeningen en onderwerpen opgenomen die gebaseerd zijn op sportgebeurtenissen, -teams of –atleten, maar ook steden en opvallende actualiteiten werden als thema gebruikt. Dit keer gaat het om stripheld Jommeke.

In aanwezigheid van de mascottes Jommeke en Mr. Monopoly werd die nieuwe speeldoos van Monopoly in Wilrijk voorgesteld. Reden van deze keuze is het feit dat Jef Nys de bedenker en orginele tekenaar hier gedurende lange tijd woonde en werkte. Ook het beeld van de Plastieken Walvis in het Steytelinckpark en de stripmuur droegen bij tot deze keuze.

Mr. Monopoly en Jommeke tonen de speldoos en het album in het Steytelinckpark. © Jan Van der Perre

Monopoly Jommeke wordt een officieel Hasbro gelicentieerde uitgave die het mooiste zal tonen van wat Jommeke en zijn vrienden uit Zonnedorp te bieden hebben.

Trouw aan spelconcept

“De editie blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in de wereld van Jommeke gestoken”, zegt Pieter De Wulf, zaakvoerder van Groep 24. “Voor de doos werden door Standaard Uitgeverij nieuwe tekeningen gemaakt. In totaal werden door tekenaar Dieter Steenhaut negen nieuwe ontwerpen gemaakt.”

“Maar ook de kans- en algemeen fondskaartjes verwijzen naar de immer populaire stripreeks. Zo zal je bijvoorbeeld Monopolygeld moeten betalen omdat je de grasmobiel om zeep hielp samen met Filiberke.”

Nog één tekening ontbreekt

Alhoewel de voorstelling nu plaatsvond, blijft het nog wachten voor de eerste speeldozen van de band rollen. “De directie van Hasbro, dat de rechten op Monopoly heeft, moet het fiat voor de definitieve versie nog geven”, zegt Pieter De Wulf. “Bovendien kunnen de fans van Jommeke en Monopoly het bord ook nog mee invullen. Één vakje op het spelbord is immers nog niet bepaald. Hiervoor kan iedereen die dat wil nog tot 1 december stemmen op haar of zijn favoriete album.”

www.monopolystore.be/jommeke

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio