Clem Ruelens (midden), omringd door zijn groene vrienden Gerald Meuleman en Freddy Waterschoot. © jvdv

Clem Ruelens krijgt Jona-prijs voor jarenlange belangeloze inzet

Waasmunster -

De Waasmunsterse cultuurraad heeft de traditierijke Jona-prijs uitgereikt aan Clem Ruelens (80). Als filosoof, theoloog en socioloog ontpopte de fervente natuurliefhebber zich als een voorvechter tegen de klimaatverandering, ver voor dit een actuele problematiek werd.

Jan Van de Velde

De Jona-prijs is vernoemd naar het Hebreeuwse Jona, dat duif betekent en symbool staat voor vrede. “Met deze nominatie willen we mensen uit Waasmunster belonen voor hun werk voor de gemeenschap”, licht Georgette Keppens namens de cultuurraad toe.

Aan die doelstelling beantwoordt Clem Ruelens voor honderd procent, want zijn engagement blijkt bijzonder gevarieerd en vooral belangeloos. “Clem en zijn echtgenote Lutgart Bogaert startten hun inzet met de uitbating van het bekende Heidepark voor jeugdbewegingen en de CM-kampen”, zegt zijn goede vriend Gerald Meuleman en partijgenoot van Groen. “Ook professioneel als leerkracht in Ronse, Zele en Hamme en later als huismeester in KOHa Sint-Jozef in Hamme was Clem altijd een minzame en sociale werkkracht en aanspreekpunt. Hij werd voorzitter van de Dorpsraad in Waasmunster en richtte mee de milieuvereniging vzw Durme-Waasmunster op. Hij was zijn tijd vooruit met zijn bezorgdheid voor de natuur en het klimaat. Clem was ook de bezieler om een milieumediatheek in te richten in kasteel Blauwendael, die zich kan meten met de provinciale milieu-infodienst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners