© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik droom ervan om begrafenisondernemer te worden”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Luna Joanna (18).

Elien Van Wynsberghe

“Ik droom er al jaren van om begrafenisondernemer te worden. Mensen zeggen altijd dat dat heel raar is. Maar het is iets waarvan ik sinds ik klein ben, zeg dat ik dat wil doen. Aan mensen een plek bieden om op een mooie manier afscheid te nemen van iemand die ze graag hebben gezien, dat geeft volgens mij veel voldoening.”

“Een paar jaar geleden ben ik me daar wat meer in gaan verdiepen. Ik heb er boeken over gelezen en video’s over gezien. Het is gewoon iets wat mensen niet meteen verwachten als ze vragen ‘wat wil je graag doen’. En dan lachen ze. Maar veel van mijn familieleden zijn intussen overleden. Mijn oma is gestorven aan kanker en mijn tante ook. De dood is een belangrijk deel van het leven. Het is het einde en je mag niet vergeten dat dat er ook is.”

“Ik heb lang getwijfeld over wat ik uiteindelijk zou gaan studeren. Momenteel volg ik volwassenenonderwijs en studeer ik publiciteit. Dat ligt in lijn met wat ik op het middelbaar studeerde. Folders en posters ontwerpen, dat soort dingen. Ik ben wel creatief, ook naast mijn studies. Mijn muts heb ik bijvoorbeeld zelf gemaakt. Ik ben nog aan het uitzoeken welke richting ik uit wil met mijn leven. En begrafenisondernemer, dat kan ik later nog altijd worden.”

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio