Vitja Pauwels schreef een nieuw repertoire, maar zal ook improviseren. © Kathie Danneels

Nona en Cultuurcentrum pakken uit met gevarieerde programmatie voor zevende editie van jazzfestival Brand!

Mechelen -

Kunstencentrum nona en het Cultuurcentrum Mechelen organiseren van 24 tot en met 27 november en op 1 december de zevende editie van het jazzfestival Brand! De centrale gasten zijn dit jaar de Belgische talenten Lara Rosseel en Vitja Pauwels. “We focussen opnieuw op het creëren van kansen voor jonge artiesten”, zegt de organisatie.

Stijn Van de Sande

Tijdens Brand! willen kunstencentrum nona en het Mechelse Cultuurcentrum de Dijlestad op de kaart zetten als jazzstad. Daarvoor nodigen ze onder meer bassiste en componiste Lara Rosseel uit. “Ze maakte intussen twee albums en in maart speelde ze nog een succesvol concert bij nona”, zegt artistiek leider Bart Vanvoorden. “Tijdens Brand! zie je haar in verschillende gedaantes: solo op contrabas, maar ook in een speciaal samengesteld XL-ensemble.”

De tweede centrale gast is Vitja Pauwels, de frontman van Bombataz. Hij werkt samen met de Amerikaanse gitarist Marc Ribot. Hij schreef een nieuw repertoire bij elkaar, maar het duo neemt ook tijd om te improviseren. Verder staat onder meer Blind Io op het podium en ook celliste Tomeka Reid en pianist Alexander Hawkins maken hun opwachting. Gard Nilssen Acoustic Unity staat volgens de organisatoren dan weer garant voor bevlogen concerten.

Kansen creëren

“Het festival is intussen aan zijn zevende editie toe en we zien het nog ieder jaar groeien”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer (Vld-Groen-m+). “Daardoor trekken we grotere en internationale namen aan.De focus blijft liggen op het creëren van kansen voor jonge artiesten. Dankzij de goede samenwerking tussen het Cultuurcentrum en nona staat Mechelen meer dan ooit op de kaart als jazzstad.”

De volledige programmatie en ticketinformatie kun je terugvinden op de website van nona.

Bassiste en componiste Lara Rosseel is één van de twee centrale gasten van Brand! © Shalan Alhamwy

www.nona.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio