Enkele zwemmers bij de heropening in augustus 2021. © GIVL

Zwembad sluit vanaf 5 december voor een maand: “Verwarmen en verlichten kost heel veel geld”

Nijlen -

Het Nijlense gemeentelijke zwembad sluit vanaf 5 december tot en met 8 januari 2023. De reden ligt bij de kostprijs om het open te houden. Die loopt te hoog op.

Bert Provoost

Het zwembad is nog maar sinds augustus 2021 heropend na een lange sluiting van twee jaar door stabiliteitsproblemen. De reden van deze sluiting van een maand heeft geen technische reden, het gaat om een financiële overweging. “In de winter het zwembad verwarmen en verlichten, dat kost met de huidige prijzen voor energie heel veel geld. Daarom heeft het autonoom gemeentebedrijf deze beslissing genomen. Zo dragen we als lokaal bestuur ons steentje bij in het zuinig omspringen met energie. Door de schoolvakantie worden in deze periode bovendien minder zwemmers getroffen”, zegt de gemeente in een mededeling.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente de broeksriem moet aanhalen als het op het zwembad aankomt. Zo kunnen individuele zwemmers sinds 1 september niet meer in het zwembad terecht tijdens de schooluren om zo op redders te kunnen besparen. Het sluitingsuur werd ook vervroegd naar 21u.

Gebruikers ingelicht

De gebruikers van het zwembad werden al rechtstreeks op de hoogte gebracht van deze besparingsmaatregel. Het gaat om sportclubs, scholen, verenigingen, privélesgevers, sportkampen en individuele zwemmers.

De cafetaria van het zwembad en de sporthal Nijlen en de cafetaria van De Putting blijven overigens wél open, behalve op 25 en 26 december en op 1 januari.

LEES OOK. Gewone zwemmers kunnen vanaf 1 september niet meer terecht in Nijlens gemeentelijk zwembad tijdens schooluren

LEES OOK. Zwembad van Nijlen na twee jaar weer open

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners