©  kma

Puppyhouse bvba en zaakvoerder veroordeeld voor bouwmisdrijf

Boechout -

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft de bvba Puppyhouse, samen met zaakvoerder Mathieu C., veroordeeld tot een effectieve geldboete voor een bouwmisdrijf met containerunits.

In 2021 al had de gemeente Boechout twintig klachten van omwonenden van hondenverkoper Happy Doggy (het vroegere Puppyhouse) ontvangen over blafhinder en bouwovertredingen. De gemeente vroeg de verwijdering van twee illegale containerunits. Volgens zaakvoerder Mathieu C. hitsten de achterburen zelf zijn pups op door op de houten tuinpanelen van de achtermuur te kloppen.

Na een lange juridische strijd veroordeelde de Antwerpse correctionele rechtbank de bvba Puppyhouse en diens zaakvoerder tot een effectieve geldboete van 20.000 euro, 8.000 euro te betalen door Mathieu C. en 12.000 euro te betalen door de BVBA Puppyhouse. De correctionele rechtbank legde een effectieve veroordeling op aan de zaakvoerder omdat hij al zeventien strafrechtelijke veroordelingen opliep en om die reden niet meer in aanmerking komt voor een opschorting van de uitspraak van een veroordeling.

De containers achter de poort waarover het ging. ©  kma

De strafrechtelijke veroordeling is er gekomen omdat Puppyhouse twee illegale containers in de tuin had laten plaatsen om vandaaruit puppy’s te verkopen. Het ging om kleine rassen zoals keeshonden en chihuahua’s. De containers werden er geplaatst zonder eerst een vergunning aan te vragen bij de gemeente Boechout. Voor de correctionele rechtbank stelde de zaakvoerder en de vennootschap dat ze mogelijk regulariseerbaar waren.

De rechtbank ging hier niet in mee. Zelfs als de containers geregulariseerd kunnen worden, blijft het feit dat zij er geplaatst zijn zonder eerdere vergunning.

De BVBA Puppyhouse en diens zaakvoerder kunnen nog in beroep gaan tegen de uitgesproken straffen.

Meester Anthony Godfroid, raadsman van enkele buren, zegt dat zijn cliënten tevreden zijn, aangezien nu erkend wordt dat de containers wel degelijk niet konden geregulariseerd worden. Hij hoopt dat de gemeente Boechout vanaf nu strenger zal optreden tegen illegale constructies, zeker als er pups uit het Oostblok in gehuisvest worden. Aan de burgerlijke partijen is een schadevergoeding toegekend van in totaal 1.200 euro wegens onder andere lawaaihinder.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners