©  AP

Cannabisplantage ontdekt na tip via anoniem meldpunt

Heist-op-den-Berg -

De lokale politie Heist heeft eind vorige week een cannabisplantage ontdekt in een woning in de Rozenstraat. De ontdekking kwam er na een anonieme tip op de website www.drugsplantageontdekt.be.

Theo Derkinderen

De website is een meldpunt waar mensen informatie kunnen doorgeven als ze iets menen te weten over een plantage, labo of dumpingsplek van drugsafval. Na de tip en een eerste onderzoek viel de politie binnen in de woning in de Rozenstraat. Daarbij troffen de speurders een plantage met 273 plantjes aan. De plantage was ondergebracht op de zolder van het huis.

De bewoners van het huis werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen. Ze oerden verdacht van cannabisteelt en diefstal van elektriciteit. De 40-jarige man bekende zijn betrokkenheid en werd aangehouden onder de modaliteit van elektronisch toezicht. De aanhouding werd ondertussen door de raadkamer met een maand verlengd. Zijn 44-jarige vriendin werd vrijgelaten. De cannabisplantjes zijn ondertussen weggehaald en vernietigd.

Politie en parket vragen om verdachte situaties steeds te melden via www.drugsplantageontdekt.be. tdk

www.drugsplantageontdekt.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Mechelen