©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man staat terecht voor belaging van ex: “Hij vertelde zelfs dat ze hiv-positief was”

Heist-op-den-Berg -

Een 37-jarige man uit Heist-op-den-Berg riskeert een jaar cel en een boete van 800 euro omdat hij zijn ex en kinderen bleef lastigvallen. Dat deed hij ondanks het feit dat hem een contactverbod was opgelegd.

Theo Derkinderen

De jeugdrechter had de twee kinderen van N.D. en zijn toenmalige partner aan de vrouw toegewezen. Ondanks die beslissing en later zelfs een contactverbod bleef de man toch langskomen bij de vrouw en kinderen. De vrouw had volgens het Openbaar Ministerie erg te lijden onder het gedrag van de man.

“Hij bleef de vrouw en zijn kinderen lastigvallen. Aan omstaanders vertelde hij zelfs dat zijn ex hiv-positief was”, zei de openbare aanklager. “Omdat de vrouw het niet meer aankon, gaf ze hem uiteindelijk zijn zin en had ze zelfs seksuele betrekkingen met hem. Gewoon om hem gunstig te stemmen.”

De man zelf ontkende de feiten en zei dat hij niets verkeerds had gedaan. Hij vroeg de vrijspraak aan de rechter. Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij en vroeg een schadevergoeding. “Ik kan wel bevestigen dat het contact ondertussen al enkele maanden verbroken is”, zei advocaat Stefan Vanbesien. Vonnis volgt op 21 december. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen