N-VA Lint wil meer zichtbaarheid bij fietsers en steppers. © RR

N-VA Lint deelt fietslichtjes uit om fietsers en steppers te sensibiliseren

Lint -

Met het uitdelen van lichtjes aan fietsers en steppers op de fietsostrade in Lint begon de lokale afdeling van N-VA met een sensibiliseringscampagne. De partij vindt dat te veel fietsers zonder fietslicht op pad gaan tijdens deze donkere dagen.

Filip Spoelders

Laat je zien of je bent gezien is het thema dat N-VA Lint hanteert om fietsers en steppers duidelijk te maken hoe belangrijk zichtbaarheid is in het verkeer. “Het is pas wanneer je zelf met de auto rijdt dat je ziet hoe gevaarlijk het is om onverlicht de straat op te gaan. Het gaat hier om gezien worden. We hebben lang nagedacht over deze actie maar het leek ons de moeite om op deze manier dit thema nogmaals onder de aandacht te brengen. Veiligheid gaat voor alles”, zegt burgemeester Rudy Verhoeven (N-VA).

De eerste lichtjes werden woensdagochtend uitgedeeld op de fietsostrade aan de overweg in de Statiestraat en boven op de brug richting Kontich ter hoogte van de Brantstraat. Met een filmpje op sociale media sprak ook Bart De Wever zijn steun uit voor de actie. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners