Sophie Claes van De Gele Flamingo. © koen fasseur

Webshop De Gele Flamingo boomt nu ook in Nederland: “We willen de Coolblue van de babysector worden”

Brasschaat/Zoersel -

De in 2013 in Brasschaat opgerichte webshop De Gele Flamingo ziet zijn omzet in Nederland groeien met maar liefst 52%. Dat succes ontlokt bij oprichtster Sophie Claes de straffe uitspraak: “We willen de Coolblue van de baby-, kinder- en lifestylewereld worden.”

“Het loopt zeer goed in Nederland, een groei van 52% in vergelijking met vorig jaar is schitterend”, zegt Sophie Claes. “De Nederlandse orders maken intussen al bijna een kwart van het totaal uit. Maar ik verwacht nog meer groei in Nederland, zeker met Black Friday, Sinterklaas en de eindejaarsfeesten in zicht. We hopen af te kloppen op een groei van 55% bij onze noorderburen. De drukste periode moet immers nog komen. En ik verwacht een nog grotere groei in Nederland. Ik ben dan ook enorm blij. Het was mijn grote droom en een belangrijk doel voor dit jaar om in Nederland door te breken. De Nederlanders zijn immers duidelijk koopjesjagers, dat bleek nog tijdens de Dag van de Webshop, ook al bestaat die dag alleen in België.”

LEES OOK. Fysieke winkel De Gele Flamingo is schot in de roos: gemiddelde waarde geboortelijst met 20% gestegen

“We moeten de ambitie hebben om de Coolblue van de baby, kinder- en lifestylewereld te worden. Intussen zijn we bijna tien jaar bezig. In 2013 begonnen we met een beperkt eigen kapitaal. In 2018 waren we in België de eerste die een onlinetool voor geboortelijsten ontwikkelden. Daarop volgde een fysieke winkel en de oprichting van een Engelstalige webshop.”

Bij de oprichting in 2013 focuste De Gele Flamingo op het babysegment. De zaak werd opgericht als een Kids Concept Store voor baby’s en kids van 0 tot 8 jaar. Het productprogramma bestaat voor 95% uit Europese merken waaronder enkele kleine Belgische namen. Het bedrijf heeft 14 mensen in dienst en beschikt over een magazijn. In 2021 opende een fysieke baby concept store in Zoersel. Op het Instagramaccount telt De Gele Flamingo op dit ogenblik zo’n 158.000 volgers. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio