Zoontje van Ruben Van Gucht moet nonkel zeggen tegen WK-tegenstander van Rode Duivels

Televisiepresentator Ruben Van Gucht (35) werd op acht november trotse vader van een zoontje, Mondo Van Gucht. Mondo werd geboren op de verjaardag van zijn mama, de voormalige hoogspringster Blanka Vlašić (39). Of hij net zoals zijn vader in de sportwereld zal verzeilen valt nog te zien, maar Mondo blijkt nu al banden met het WK in Qatar te hebben.

Jeroen De Pauw

LEES OOK. Ruben Van Gucht deelt samen met echtgenote Blanka Vlasic eerste foto van pasgeboren zoontje: “Het mooiste geschenk ooit”

Mondo Van Gucht heeft namelijk een nonkel die het zal opnemen tegen de Rode Duivels. De Kroaat Nikola Vlašić is een aanvallende middenvelder bij de vicewereldkampioen uit 2018 en is de 14 jaar jongere broer van Blanka.

Maar het WK begon met een fameuze sisser voor Nikola Vlašić, want op het einde van de eerste helft tegen Marokko blesseerde hij zich. Met een ferme grimas besloot hij na een blessurebehandeling toch nog verder te spelen, maar na de rust kwam Vlašić niet meer uit de kleedkamer.

In clubverband komt Vlašić uit voor het Italiaanse Torino, op uitleenbasis van het Engelse West Ham United. Op 1 december nemen de Rode Duivels het op tegen Vlašić en Kroatië in het Ahmad Bin Ali Stadium.

Nikola Vlasic in actie tijdens de eerste groepsmatch van Kroatië op het WK 2022 tegen Marokko. ©  EPA-EFE

Vastgoed

Jobs in de regio