Elke Laakdalse boreling ontvangt vanaf volgend jaar een Laakdal Schenkt-cheque van 35 euro. © AF

Iedere Laakdalse boreling krijgt voortaan dezelfde premie

Laakdal -

Het Laakdalse gemeentebestuur past het systeem van de geboortepremie aan. Voortaan moeten kersverse ouders de premie voor hun boreling niet meer aanvragen via een webformulier maar wordt die automatisch uitgekeerd in de vorm van een cadeaubon.

Annelies Frederickx

Het systeem van de geboortepremie wordt hervormd. Burgemeester Tine Gielis (CD&V) kondigde de administratie vereenvoudiging aan tijdens de gemeenteraad. “Het aanvragen van een geboortepremie brengt op dit moment een administratieve rompslomp met zich mee. Kersverse ouders moeten de premie voor hun boreling online aanvragen via een webformulier en dat systeem willen we nu vereenvoudigen.”

Vast bedrag

Volgens statistieken vraagt twintig procent van de ouders de geboortepremie niet aan en die kloof wil het Laakdalse gemeentebestuur verkleinen door het systeem aan te passen. “Voortaan zal elke boreling uit onze gemeente een premie van 35 euro automatisch ontvangen in de vorm van een cadeaubon”, aldus nog Tine Gielis. “Tot nu toe verschilde het bedrag dat ieder kind ontving naargelang de gezinssituatie, maar naar analogie met het Groeipakket voorzien we vanaf volgend jaar voor ieder kind hetzelfde bedrag. Door voor de premie over te schakelen naar de Laakdal Schenkt-cheques vereenvoudigen we niet alleen de administratieve rompslomp, maar geven we de lokale economie bovendien een duwtje in de rug.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners