Archiefbeeld: Jan Moons, sinds dit jaar burgemeester van Heist-op-den-Berg, zet al voor de zevende keer de schouders onder winterbar Moose in Heist-centrum. © Jef Matthee

Winterbar Moose strijkt weer neer aan voet van Heistse berg: “Winterse gezelligheid en WK-sfeer tijdens Belgische matchen”

Heist-op-den-Berg -

Al voor de zevende keer opende woensdag winterbar Moose aan de voet van de Heistse berg. Tot en met zondag 8 januari kun je er de winterse sfeer opsnuiven, je dansbenen strekken of de WK-wedstrijden van de Belgen volgen. “Na een jaar zonder Moose in 2020 en een afgeslankte versie in 2021 kunnen we hopelijk weer op normale kracht draaien”, zegt initiatiefnemer van de pop-up en Heists burgemeester Jan Moons (N-VA).

Kristof Van Rompaey

“Acht jaar geleden waren we de eerste en enige winterbar in deze regio”, zegt organisator Jan Moons. “De enige zijn we nu al lang niet meer. We legden wel vanaf dag één met succes de focus op beleving en sfeer. Het gevoel van effectief in een houten chalet te zitten aan de voet van de berg, alsof je in één of ander skigebied vertoeft, hebben we ook altijd weten te bereiken, dankzij een afwerking met oog voor detail. We leggen de klemtoon nu weer op die vertrouwde gezelligheid en willen samen een aangename eindejaarssfeer neerzetten.”

De inrichting van de chalet veranderde vorig jaar al. “Die wijzigingen kunnen dit jaar eindelijk helemaal tot hun recht komen”, zegt Moons. © rr

In de winterbar kun je ’s middags terecht voor een verse soep of een panini. Na een middagje shoppen of na een wandeling kun je er even opwarmen met een jenevertje, glühwein, choco-rum of een kopje koffie met gebak. Ook een aperitiefmomentje inlassen met een tapasbordje is mogelijk. “En wie had het ooit verwacht dat we in de winter naar WK-wedstrijden zouden kijken”, zegt Moons. “ Ook bij ons kun je de sfeer tijdens de matchen van de Rode Duivels opsnuiven. Er zijn leuke gadgets voor iedereen.”

Dansbenen

Geregeld weerklinkt de komende weken een streepje livemuziek in de winterbar. Ook tal van deejays zijn er te gast. Bezoekers mogen dus hun dansbenen meebrengen. “Wekelijks staan er terugkerende activiteiten op het programma, zoals Thank God it’s Thursday, Apéro Friday, Saturday Moose Fever en Vintage Monday”, zegt Moons. “Op 16 december zijn we present tijdens Heist Loopt Warm. Op 26 december nemen we mee deel aan de Crazy Kroegentocht ten voordele van waterputten in Cambodja. Op 31 december vindt de New Years Eve Party plaats. Op 8 januari zetten we ons slotfeest op het programma.”

De winterbar op het Vredesplein in 2021. © Jef Matthee

Vorig jaar werd de constructie van de winterbar aangepast. “Die wijzigingen kunnen dit jaar eindelijk helemaal tot hun recht komen”, geeft Moons nog mee. “De chalet is nog even groot, maar de binnenmuur verdween volledig en maakt plaats voor een extra tafel en een langere toog. Ook buiten ligt het stukje Vredesplein voor de winterbar weer op dezelfde hoogte als de bar. Extra tafels, zitplaatsen, parasols en terrasverwarmers maken er een groot geheel van.”

De recentste informatie over de activiteiten bij winterbar Moose vind je op de Facebookpagina van de pop-up.

www.facebook.com/winterbarmoose

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners