Schepenen Isabel Glorie (Milieu) en Luc Van Houtven (Technisch centrum) bij een van de nieuwe vuilnisbakken. © RR

Duffel vernieuwt veertig vuilnisbakken

Duffel -

Duffel gaat een veertigtal nieuwe vuilnisbakken kopen voor een bedrag van 68.854 euro. Daarmee kan de gemeente zowat de helft van de huidige vuilnisbakken vervangen.

Met deze aankoop zet het lokaal bestuur weer een stap in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. Het is de bedoeling om op elke locatie de meest ideale vuilnisbak te plaatsen. Een vuilnisbak met een kleine inwerpopening en met het juiste volume op de juiste plaats. Op bepaalde plekken komen er dus vuilnisbakken van 200 liter, op andere locaties exemplaren van 100 liter, met een uitdoofplaat voor sigaretten.

“De mogelijkheden per vuilnisbak zijn: verplaatsen, vervangen of verwijderen. Dit moet uiteindelijk resulteren in een nieuw en efficiënter vuilnisbakkenplan dat een bruikbaar instrument is voor de medewerkers van onze technische dienst. Op basis van de adviezen van Mooimakers en de ervaring van onze technische dienst bij het proefproject hebben we dit bestek opgemaakt en wensen we nieuwe vuilnisbakken aan te kopen om op termijn alle huidige te vervangen of verplaatsen”, zegt Luc Van Houtven (CD&V), schepen bevoegd voor het Technisch Centrum van de gemeente. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Duffel