Bert Briké en Jan Gheyle van De Gouden Kooi werkten samen met hun team meer dan drie jaar aan de nieuwste escape experience. © De Gouden Kooi 

De Gouden Kooi opent tweede escape experience ‘De wraak van Han’: “We hebben de lat voor onszelf weer wat hoger gelegd”

Mechelen -

Na meer dan drie jaar ontwerpen en bouwen opent De Gouden Kooi in Mechelen zaterdag zijn tweede experience voor het publiek. “We hebben de lat voor onszelf weer wat hoger gelegd. Met ‘De wraak van Han’ hopen we hoge internationale toppen te scheren”, zegt Jan Gheyle, een van de oprichters.

Sven Van Haezendonck

Bert Briké en Jan Gheyle begonnen bijna zeven jaar geleden met De Gouden Kooi. Eerst in de Gerechtstraat, later kwam er een tweede vestiging op de Haverwerf bij. Daar bouwden ze eerst ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ uit. “Met onze eerste escape experience wonnen we tal van internationale prijzen, wat echt een boost geeft. Je doet het niet voor de prijzen, maar ze zijn natuurlijk superfijn om te krijgen”, vertelt Jan.

Zo is De Gouden Kooi al voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Terpeca-award, de belangrijkste prijs in het wereldje van de escape rooms. “Met ‘De wraak van Han’ hebben we de lat voor onszelf weer wat hoger gelegd. We hebben er meer dan drie jaar aan gewerkt en we hebben er drie extra specialisten in het vak voor aangeworven”, zegt Jan.

Het team van De Gouden Kooi aan de vestiging op de Haverwerf. ©  De Gouden Kooi

Met haar nieuwste escape experience wil De Gouden Kooi een totaalervaring bieden. “Dat gaat dan niet alleen over indrukwekkende decors, maar ook over storytelling, klank, geluid, video en special effects. We hebben een wereld gecreëerd rond het personage Han die ook buiten de escape experience voortgaat”, legt Jan Gheyle uit.

Unicum in België

De oprichters verwachten veel van ‘De wraak van Han’. “Wat ons betreft is alles aanwezig om nationale en internationale escapers de tijd van hun leven bezorgen. We zijn ervan overtuigd dat we een unicum in België hebben gecreëerd”, zegt Jan. Nu de nieuwste experience de deuren opent, valt het team van De Gouden Kooi niet stil. “Wat we al zeker kunnen verklappen, is dat er genoeg ruimte is om het aantal escape experiences uit te breiden. Wie weet komen we binnenkort wel met iets nieuw naar buiten.”

www.degoudenkooi.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bedrijven Mechelen