Kangoeroes Mechelen krijgt pak slaag en is nog niet zeker van plaats bij Last 16

Kangoeroes Mechelen is nog niet zeker van een plaats bij de Last 16. Na een sterke eerste helft gingen de Maneblussers met de billen bloot in Cholet en staan ze meteen negatief ten opzichte van de Fransen.

Patrick Ceulemans

Volgende woensdag moeten ze op de slotspeeldag van de groepsfase in de Schalk in Willebroek met meer dan 22 punten verschil winnen van Oradea (heen ­98-76), anders zijn ze uit­geschakeld. Tenzij de Roemenen zich vandaag laten verrassen door zwak broertje Rilski ­Sportist.

Kangoeroes Mechelen opende furieus met bommen van Jonas Foerts en Domien Loubry: 2-9. De shotselectie was in het eerste kwart schitterend en zo ging het naar 12-23.

Kangoeroes Mechelen stoomde in het tweede kwart door naar 26-35, maar in de slotfase van de eerste helft waren er toch enkele bezoekende slordigheden: 39-43.

Cholet kwam scherp uit de kleedkamer en kwam bij 49-48 voor de eerste keer in de partij aan de leiding. Kangoeroes Mechelen kwam tegen de agressieve Franse verdediging moeilijk tot scoren en verloor de controle over de wedstrijd. Cholet domineerde de rebound en bracht vooral fysiek spel: 62-54.

Kangoeroes Mechelen begon het slotkwart dramatisch: ­71-55. Coach Kristof Michiels probeerde met een time-out en vervangingen het tij te keren, maar bij 76-55 was de twintiger een feit. Pas na zes ­minuten scoorde Kangoeroes Mechelen een eerste field-goal: 81-60. Het scoorde slechts 26 punten in de tweede helft en moet volgende week vol aan de bak om ­Europees te overwinteren.

KANGOEROES MECHELEN: Aririguzoh 5, Kotrulja 5, Mennes 6, Thomas 8, ­Tshimanga 0, Davis 2, Fobbs 11, Foerts 6, Loubry 14, Mukubu 5 Palinckx 6, Van Buggenhout 1.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal