©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Giants spelen allerlaatste troeven uit in Europa: “Vertrouwen geput uit zege tegen Brussels”

Telenet Giants Antwerp moet vanavond in de Lotto Arena van het Turkse Gaziantep winnen om nog een kansje te maken op ­kwalificatie voor de tweede ­ronde. “In eerste instantie gaan we voor winst en dan zien we wel waar we uitkomen”, zegt man in vorm Thijs De Ridder.

Patrick Ceulemans

Telenet Giants Antwerp moet zijn twee resterende wedstrijden, vanavond tegen Gaziantep en dinsdag in Haifa, winnen. En zelfs als dat lukt, bestaat de mogelijkheid dat de Giants uitgeschakeld zijn. Meer zelfs, ze zijn uit­geschakeld als ze vanavond ­winnen met minder dan 19 ­punten verschil. Hapoel Haifa won dinsdag immers van Gmunden.

Of een overwinning tegen een sterk Gaziantep, de groepsleider, mogelijk is, valt te betwijfelen. “Het is vooral jammer dat we de twee thuiswedstrijden tegen ­Haifa en Gmunden in de laatste seconden verloren hebben”, aldus Thijs De Ridder. “Als we die twee matchen gewonnen hadden, ­waren we al zo goed als geplaatst geweest. Maar achteruit kijken heeft geen zin. We hebben vertrouwen geput uit de winst tegen Brussels, een match waarin ­Spencer Bradford en Desonta Bradford een mooi debuut maakten. Nu moeten we maar proberen te blijven winnen, te beginnen vanavond tegen Gaziantep.”

Telenet Giants Antwerp mist vanavond wel Brandon Anderson. De nieuwe Amerikaanse guard, die zaterdag in België ­arriveerde, is nog niet speel­gerechtigd. “We zijn met de ­administratie bezig, maar ­normaal gezien komt de wedstrijd van vanavond te vroeg”, zegt general manager Eddy Faus. “Anderson zal waarschijnlijk ­zaterdag in Luik debuteren.”

Vastgoed

Jobs in de regio